Hyves ziet er voortaan strakker uit op de iPad

Het Nederlandse sociale netwerk Hyves heeft haar iPad-app vernieuwd naar versie 5.0 en die introduceert groepschat met zwermen en een vernieuwde stijl. Helaas lijkt de applicatie langzamer en kunnen foto's niet groter.

Hyves iPad vernieuwd headerHet Nederlandse sociale netwerk Hyves heeft haar eigen iPad-applicatie grondig aangepakt. Vooral het uiterlijk is onder handen genomen, en kan je gemakkelijk bestempelen als hoekiger dan voorheen. De WWW-timeline met statusupdates van vrienden is vooral overzichtelijker geworden. Het lettertype is wat kleiner en onder elk bericht tref je nu een duidelijke Reageer en Respect-knop, vergelijkbaar met de Comment en Like-knoppen van Facebook. Toch is niet alles koek en ei na de nieuwste update.

Hyves iPad vernieuwde WWWDe eerste beoordelingen over Hyves versie 5.0.0. in de App Store, zijn vernietigend. De app heeft een gemiddelde waardering van 1,5 ster en gebruikers zijn vooral boos dat de applicatie trager is geworden (of aanvoelt) dan voorheen. Ook kunnen foto’s niet langer ingezoomd worden. Dat is op de iPhone een groter probleem dan op de iPad, maar het speelt wel degelijk. Als je nu op een foto dubbeltikt, ga je naar de volgende plaat in plaats van in te zoomen. Een pinch-to-zoom beweging haalt evenmin iets uit. Andere klachten gaan over de Inbox, waarin het niet langer mogelijk is om meerdere berichten te selecteren en te verwijderen. Nu druk je op een bericht om het weg te gooien en krijg je daarna nog een pop-up of je het wel zeker weet.

In de update is, naast het nieuwe zwarte hoofdmenu, ook een rol weggelegd voor de EK-voorspelling die je via Hyves kan doen. Daarnaast is groepschat-optie Zwermen geïntroduceerd in de applicatie, zodat je daaraan via de site en de app kan deelnemen.

Hyves vernieuwd iPad profielHet toevoegen van een WWW is wat overzichtelijker en strakker geworden met knoppen voor het toevoegen van je locatie, een foto, een gebruikersnaam en een smiley en ook de profielpagina’s zijn ververst. Zo wordt elk profiel nu ingeluid door een grote foto van de gebruiker, aan de onderkant begeleid door knoppen die direct naar de foto’s vrienden en netwerken van die gebruiker gaan.

Het Nederlandse sociale netwerk is behoorlijk uit de gratie geraakt door de internationale netwerken Twitter en Facebook, maar verwelkomde in januari elke dag nog zo’n 1,5 miljoen bezoekers.

Downloaden: Hyves (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2012, 12:17
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.