Fotografie-app Camera Awesome nu ook op iPad

Camera Awesome is een van de beste iPhone-apps voor foto's nemen de laatste tijd en sinds een update ook beschikbaar op de iPad. In de applicatie heb je verschillende hulpmiddelen voor de ideale compositie.

Camera Awesome iPad focus instellen horizonSlechts een week nadat de populaire fotografie-app Camera+ voor de iPhone een versie op de iPad kreeg, is ook een andere uitgebreide camera-app voor de iPad verkrijgbaar. Camera Awesome heeft een update gekregen die de toepassing optimaliseert voor het grote scherm. De gratis app kent allerlei hulpmiddelen voor het maken van een foto. Zo kan je lijnen in beeld tonen om de foto met een klassieke compositie te maken.

Camera Awesome awesomize fotoJe hebt de keuze uit vier verschillende hulpmiddelen. Je vind ze onder een van de vier knoppen in de linkerbalk van het scherm, zwevend op het beeldscherm dat verder zoveel mogelijk van je foto laat zien. Je kan er er meerdere tegelijk activeren: een grid om een goede vlakverdeling te zien, een ‘waterpas’ voor de horizon, de ‘gouden curve’ en de trisec-methode voor een spannende compositie.

Behalve de hulpmiddelen, kan je ook kiezen uit een aantal kleurenfilters die je al op het beeld kan leggen voordat je de foto neemt, zodat je weet hoe het resultaat eruit ziet. Misschien is het echter wel slimmer de foto in de originele kleuren te maken, want kleurenfilters komen later wel in Camera Awesome.

Camera Awesome fotolabDe app biedt een groot aantal filters, waarvan je er in de categorieën presets, filters en textures negen per categorie gratis krijgt. Je kan additioneel andere filters erbij kopen per negen stuks en daar zit meteen het verdienmodel achter de applicatie. Om alle filters te kopen in de app, betaal je 7,99 euro. Gelukkig ben je tot niets verplicht. Behalve filters kan je ook randen van foto’s bepalen, de foto bijknippen in allerlei formaten, roteren, en ‘awesomizen’. Daarbij worden de kleuren van een foto aangepast om beter tot zijn recht te komen.

Net als in Camera+, worden geschoten foto’s in de app eerst doorgestuurd naar een bewerkingsmodule binnen de app. Daar vanuit kan je foto’s makkelijk delen via onder andere Twitter, Facebook, Flickr, Instagram en e-mail. Bovendien zie je er waar je foto’s hebt genomen op een kaart. Een plaat opslaan in het fotoalbum, doe je met een aparte knop in het bewerkingsscherm.

Downloaden: Camera Awesome (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 18:45
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, camera connection kit, fotografie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.