iOS game-update: Subway Surfers is een hit, Speedway GP 2012, Monstaaa en koopjes

Vandaag in de iOS game-update de leukste nieuwe games voor de iPhone en iPod touch. Subway Surfers is de eerste grote highscore-hit na Temple Run, Speedway GP 2012 een nieuwe 3D-motorracegame en Monstaaa wil eten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DI Subway Surfers iPhone iPod touchDe nieuwste gameshit op de iPhone en iPod touch is een gegeven. Hij heet Subway Surfers en plaatst je in de huid van een haastig mannetje dat al dan niet met hoverboard en jetpack vlucht voor de bewaking op een metrostation. Is dit dan de nieuwe Temple Run? Het motorracespel Speedway GP 2012 is een beetje campy en we presenteren een nieuw monstertje dat de ganse tijd smeekt om voedsel.

Monstaaa moet eten

GU DI Monstaaa iPhone iPod touchHalt! Er is een nieuw monstertje dat wil eten. En ondanks het feit dat het een monster is (for fok sake!), moeten wij hem dus weer voeren. Zo zijn de wetten in iOS-gamesland. In Monstaaa voer je eerst één, maar al snel een hele sliert aan insecten aan het paarse burpende ventje in de hoek van het scherm. Je stuurt de insecten met kantelbewegingen naar het knagende muiltje, maar voordat de massa daar aankomt, moet je natuurlijk wel even de sterren onderweg hebben gesnoept en dien je op je tellen te passen vanwege het passerende gevaar. Overstekende vlammetjes – weer zo’n typische gameswet, puntige rotsen en bewegende obstakels kunnen je insecticide populaire behoorlijk verkleinen. Je wapens daartegen zijn onder andere… insecten die zichzelf met een druk op het scherm kunnen vergroten zodat ze niet overal tussenfloepen. We boeren de stijl van het spel wel een beetje op.
Downloaden: Monstaaa (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=4w_IBwhBxms

Door de bocht: Speedway GP 2012

GU DI Speedway GP 2012Ladies and gentlemen, start your engines! Twintig rondes om hetzelfde ovale circuit in hetzelfde stadion, scheurend door dezelfde modder! Klinkt dat niet leuk? Als het op een circuit van verharde weg is, en met auto’s die voor 99 procent uit kooiconstructie bestaan is, smullen Amerikanen ervan. Maar Speedway GP 2012 is geen Nascar-game, het is een motorrace spel dat zich afspeelt op verschillende (erg ovale) circuits waarbij explosieve ongelukken… helemaal geen optie zijn. We gaan ons best doen iets positiefs aan Speedway GP 2012 te noemen. Oh ja, het heeft 3D replays van je wedstrijden. Maar ja, eigenlijk valt ook daar niet zoveel eer mee te behalen omdat alles al valt bij de krakkemikkige animaties. Hoe de coureurs door de bocht gaan en dan meteen weer rechtop zitten als ze eruit zijn… het is of de animators het na de helft van hun werk wel welletjes vonden. Je kan in Casual of Pro-moeilijkheidsniveau spelen, er zijn 12 tracks en je kan je tweewieler voorzien van upgrades en aanpassingen. Aan die gege… pardon, we hadden geen zin meer dit stukje af te schrijven.
Downloaden: Speedway GP 2012 (€1,59, universele app)

Trailer van de Dag: Subway Surfers

GU DI Subway Surfers iPhone iPod touch screenshotDat kwaliteit geen garantie is voor succes, daar zullen ze bij Aby’s Escape over kunnen meepraten. De variant op het immens populaire Temple Run is prachtig afgewerkt, zit tjokvol afwisseling voor het genre en biedt meerdere speltypes – maar het leverde tot dusver geen overweldigend succes op. Subway Surfers doet hetzelfde concept eens dunnetjes over met een wat ‘hipper’ thema dan de ontsnappende wasbeer en scoort als een tierelier. Het spel prijkt momenteel op de tweede plek in de Nederlandse App Store en de positieve recensies (of nou ja, bewoordingen) stromen binnen. En het doet niet onder voor Aby Escape hoor, oh jee. Het verschil is dat je Subway niet speelt met kantelbewegingen, maar met vegen op het scherm. Rechts of links doet je veranderen van richting, naar onder en boven is wel gewoon sliden en springen. En dan maar tegemoet rijdende metro’s ontwijken in de fleurige omgevingen waarin je zoveel mogelijk munten moet verzamelen. Als je daarnaast nog specifieke gestelde doelstellingen haalt, kan je rekenen op vette bonussen waarmee je weer betere kwaliteiten – zoals een geüpgrade jetpack – kan aanmeten. Subway Surfers heeft een licht gevoel van diepgang omdat je zowel op de grond, op de treinen als op de bedrading daarboven punten kan scoren. Slechts in omgeving vinden we het wat eentoniger dan ex-Game van de Week Aby Escape.
Downloaden: Subway Surfers (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Het was een lang weekend, en het wordt een korte week. We denken: we zeggen het even. Hier zijn de leukste gamesaanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2012, 14:41
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, subway surfers, temple run

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.