iOS game-update: Steambirds Survival, Eboo, Bob’s Action Racing en koopjes

Steambirds Survival mengt het beste van het lijntjes trekken en vliegen uit Flight Control en het om beurten spelen uit Wordfeud. Daarmee kan het de volgende klapper voor de iPhone en iPod touch worden.

GU WO Eboo iPhone iPod touch hoofdmenuJe vindt Flight Control gaaf maar bent er allang op uitgekeken. Wij ook. Je houdt wel van een strategisch potje Wordfeud maar iets anders mag ook wel. We zitten op één lijn. Dames en heren: Steambirds Survival combineert het vliegen van Flight Control met een beurtensysteem en kan wel eens de volgende klapper worden op het gebied van a-synchrone multiplayer. Samen met Eboo en Bob’s Action Racing bewijzen ze maar eens dat leuke games op de iPhone bijna niks hoeven te kosten.

Iets anders: Steambirds Survival

GU WO Steambirds Survival iPhone iPod touch gratisDenk Flight Control met schietende vliegtuigen en Wordfeud. Zie je al waar Steambirds naartoe gaat? Het is een behoorlijk bijzonder iPhone-spel waarin je in 64 missies luchtgevechten moet uitstippelen om beurten met de tegenstander. Je hebt de leiding over een enkel vliegtuig of een squadron waarbij je elke keer vooraf de vliegbaan trekt. Als je de beurt eindigt, komt al het luchtverkeer in beweging en legt je vliegtuig je pad af. Hij schiet automatisch op een tegenstander die in het vizier is. Het is natuurlijk de kunst niet in het vizier van de vele vijanden te vliegen en daar zit uitdaging genoeg in. Daarbij is het soms al een flinke kunst te mikken op het pad waar je dénkt dat de tegenstanders heen zullen gaan. Nu komt het allermooiste nieuws: Steambirds Survival is geheel gratis (met wat reclame in de menu’s) en de ontwikkelaar is bezig met een a-synchrone multiplayer zoals in Wordfeud, waarin spelers om beurt een beweging uitstippelen. Dat kan dankzij de Game Center-mogelijkheden van iOS 5. The sky is the bloody limit! Er is trouwens ook een probeerversie voor de browser.
Downloaden: Steambirds Survival (gratis)

Scheuren of omver rijden: Bob’s Action Racing

GU WO Bob's Action Racing iPhone iPod touchHet punt van highscore-spelletjes is: ze moeten niet te makkelijk zijn. Stel dat je allereerste potje Tiny Wings meteen van een leien dakje zou gaan en een half uur zou duren. Dan zou je het spel vermoedelijk daarna nooit meer aanraken. Dat besef is doorgedrongen bij de makers van Bob’s Action Racing, een racespel dat mooi is van lelijkheid. Van bovenaf bekeken scheur je met een Formule 1-kar door landschappen bestaande uit grove pixels. Al na de eerste meters komen de olievlekken en grafstenen op je pad en dat zullen er nog veel meer worden. Bob’s Action Racing hoogt de snelheid vlug op, al snel tot een niveau waarbij je er écht met je koppie en je vingers bij moet zijn om niet uit te glijden of te botsen. Één aanraking en het is voorbij. Er is echter één grote twist. Het omver rijden van witte jassen vertraagt je auto drastisch… Het wordt al snel een spelletje highscore jagen versus op fatsoenlijk tempo blijven. Meer heeft dit onsmakelijke racespel niet om het lijf. We zouden wel graag een optie willen om highscores een naam te geven en op te slaan, want tja, je eigen highscore onthouden is wel héél ouderwets.
Downloaden: Bob’s Action Racing (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=P9jr1lwO0Zo

Trailer van de Dag: Eboo

Zo doe je dat makers: pas als je zeker weet dat je game helemaal over het hoofd is gezien, een demo ervan uitbrengen. Eboo – Space Adventures is vandaag voorzien van een gratis lite-versie en daardoor kunnen we nu allemaal gratis met dit aanstekelijke spelletje aan de slag. Je bestuurt een aliën in een UFO met pijltjes naar links en rechts. Je laat hem stijgen door de knop aan de rechter kant. Omhoog gaan kost echter benzine en daar heeft Eboo maar een beetje van. De uitdaging is objecten op te pakken en te bezorgen van punt A naar punt B, veilig te landen op de eindplek en als het kan ook nog even de twee sterretjes in elk level meepakken. Makkelijk is Eboo niet: zeker het landen en oppakken van objecten als bommen kan in het begin wat ergernis opleveren. Maar des te groter is de voldoening erna. Eboo Lite geeft je 10 gratis levels op de eerste planeet, waar de volledige versie 50 levels op 5 planeten heeft. Een verrassend leuk spel dat te lang onder de radar is gebleven.
Downloaden: Eboo – Space Adventures (€0,79)
Downloaden: Eboo – Space Adventures Lite (gratis)

De koopjeshoek

Elke dag zijn er vele games nieuw in de App Store, maar er zijn minstens zoveel spellen afgeprijsd of zelfs tijdelijk gratis aangeboden. We zetten ze elke werkdag op een rij in de Game-update. Vandaag mag extra aandacht uitgaan naar de klassieker Real Racing 2.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2011, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.