iOS game-update: spectaculaire Orc Vengeance, ParaNorman, Menas en koopjes

Orc Vengeance is een nieuwe actiegame-RPG op de iPhone en iPod touch die uit het niets is uitgekomen, maar imponeert met zijn uitstekende geluid, beeld en gameplay. Manos is een platformer van het oude stempel.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Manos the Hands of Fate iPhone headerHet kan verkeren. Gisteren betrapten we onszelf nog op de gedachte ‘Mooi dat Ticket to Ride Europe Pocket is uitgekomen, dat maakt de aankomende Game van de Week-titel nog de moeite waard’. Ja, en toen was er deze donderdag. Met het avonturenspel Walking Dead dat we al los behandelden, maar ook met de oldskool avonturenplatformer Manos en de totaal uit het niets komende, spetterende RPG-actiegame Orc Vengeance. Kijk zelf maar!

Platformer from the past: Manos

GU DO Manos The Hands of Fate iPhone iPod touchManos is de nieuwe game van de makers van Awesome Land, een Super Mario-kloon met flashy techy beelden. Dat platformspelletje stuurde niet zo goed en het betreurt ons om te zeggen dat ook Manos niet het schoolvoorbeeld is voor hoe spring- en renspellen op de iPhone moeten besturen. Gelukkig: slecht is de besturing ook niet meer, en zo ligt er na een tijdje van gewenning toch een platformer voor je voeten waar je heel wat lol uit kan beleven. Manos doet zichzelf voor als een spelletje uit het tijdperk van de Nintendo 8-bit en de MSX, en voelt ook in alles zo. De muziek, het kleurenspectrum maar ook de inmenging van korte gesprekjes en daarmee het gevoel van een avonturenspel, overtuigen. Als retrofans is het moeilijk een strak gezicht te houden tijdens Manos, waarin je word uitgedaagd door vliegende schedels die je niet mag raken, zwaaiende vuurballen die je maar beter kunt ontwijken en een hoop verhogingen waar je semi-tactisch vanaf kan schieten. Even jezelf de besturing aanmeten en dan kan het genieten beginnen.
Downloaden: Manos: The Hands of Fate (€1,59, universele app)

Geestige hond: ParaNorman

GU DO ParaNorman iPhone iPod touchOok een gratis nieuw spelletje vandaag: ParaNorman. Een gratis nieuw spelletje met een bijzondere hoofdpersoon: een geestverschijning van een hond. Die hoort bij de animatiefilm 2-Bit Bub ParaNorman dat halverwege augustus zijn opwachting maakt in de Amerikaanse bioscopen. In het spel bestuur je het hondje op de Angry Birds-manier. Je trekt hem naar achteren om hem richting ringen te schieten die hij vervolgens vastgrijpt. Zo kan je alle sterren in de dertig levels verzamelen. Om het net even iets spannender te maken, kan je voordat je richting de ringen hapt, ook de iPhone kantelen om het hondje van positie te veranderen. De besturing gaat misschien niet zo vloeiend als dat je boze vogels van een touw tussen twee houtjes slingert, maar ParaNorman compenseert met een Halloween-achtig sfeertje, een intro afkomstig uit de animatiefilm en heeft op de koop toe nog filmposters die je kan verzamelen om je een goede tijd bezig te houden.
Downloaden: ParaNorman 2Bit-Bub (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Orc Vengeance

GU DO Orc Vengeance iPhone iPod touchOké, en nu leggen we de iPhone echt weg om dit stukje te schrijven. Alleen op de iPhone is het mogelijk dat een game zo goed, zo geruisloos wordt uitgebracht. Orc Vengeance is dat lot begaan en maak alsjeblieft niet de fout het zomaar aan je voorbij te laten gaan. Het mag dan niet omgeven zijn met de publiciteit van een Infinity Blade of een Gameloft-game; Orc Vengeance is een game die je serieus kan overwegen als liefhebber van actie en RPG’s. In het spel speel je met een tamelijk anonieme orc – een good guy in dit verhaal waarin de wereld is geplaagd door een invasie van ondoden, en werk je jezelf door kerkers om het kwaad een kop kleiner te maken. Bewegen doe je door op het beeld te tikken, aanvallen door een tegenstander aan te tikken. Of: door veegbewegingen, dubbele tikken en magie die je gaandeweg het spel vergaart. Dat is even wennen, die besturing. Het kan best zo zijn dat je in plaats van veegt voor een zwaai-aanval, ineens naar een ander stuk grond loopt – maar het is overkomelijk. En bovendien te overzien in dit spel waarin je je personage lekker vet kan aankleden met verschillende uitrusting en wapens, en waarin je je al snel ondergedompeld waant. De productiewaarden van Orc Vengeance zijn uitstekend. De beelden zijn prachtig, het geluid net zo kerker-achtig als je verwacht en de personages hebben ingesproken stemmen om je helemaal mee te nemen in de sfeer. Een dikke aanrader.
Downloaden: Orc Vengeance (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=ar9rlzVS-18

De koopjeshoek

Wat ons betreft is dit een uitstekende dag eens een nieuwe game op te pikken. Ware het niet dat er ook indrukwekkende aanbiedingen zijn voor de iPhone en iPod touch vandaag:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2012, 10:07
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.