Apple stuurt foute OS X Server-redeemcodes naar klanten

Apple heeft opnieuw foute redeemcodes voor Mountain Lion rondgestuurd. Nadat eerder codes ongeldig bleken, zijn de nieuw verstuurde codes bedoeld voor OS X Server, niet voor Mountain Lion zelf.

os-x-mountain-lion-serverMac-gebruikers die recht hebben op een gratis update naar OS X Mountain Lion moesten de afgelopen twee dagen geduld hebben. Redeemcodes die Apple verstrekte bleken niet geldig, maar Apple beloofde er snel iets aan te doen. Vandaag gingen er opnieuw redeemcodes de deur uit, maar ook daarmee ging iets mis.


In plaats van een code waarmee gebruikers Mac OS X Mountain Lion konden downloaden, bleken de verstrekte codes bedoeld voor OS X Server, de servercomponent van Mountain Lion. Het leverde bij veel mensen meteen een foutmelding op, want om OS X Server te kunnen installeren heb je Mountain Lion nodig.

Apple’s Up-to-Date-programma is bedoeld voor mensen die na 11 juni 2012 een Mac hebben gekocht. Zij krijgen een gratis upgrade naar Mountain Lion. Het uitsturen van de redeemcodes en de vervangende codes kan tot 72 uur in beslag nemen. Wil je niet langer wachten, dan kun je ook alvast Mountain Lion aanschaffen en de code weggeven aan een vriend of familielid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.