iOS game-update: Sky Gamblers is Game van de Week, Flashout 3D en The Bowling Dead

The Bowling Dead kruist zombies vermoorden met bowlen en is tenenkrommend, maar gelukkig is er ook een soort nieuwe WipEout voor iPhone en iPad.

GU VR Flashout 3D iPhone iPadWe moeten nog even bijkomen van het idee dat je een zombiespel waarin je je vijanden omver moet bowlen, serieus gepresenteerd kan worden. Het is één derde van de inhoud van de laatste iOS game-update van de week, maar van de andere titels kan je vrolijker worden hoor. Flashout 3D is een hommage aan de WipEout-serie mét 3D-beelden en onze Game van de Week is het derde deel uit de spannende vlieg-schietserie Sky Gamblers: Storm Raiders.

Flashout 3D: Flashback naar WipEout

GU VR Flashout 3D headerFlashout. Het moet wel een bewuste samenstelling zijn van flashback – een terugblik – en WipEout – het futuristische racespel dat furore maakt op elke nieuwe PlayStation. Flashout 3D is namelijk een rechtstreekse hommage, die we beslist een kloon zouden noemen als WipEout nog immer een levendige franchise zou zijn. Het spel heeft alles wat het ‘origineel’ ook heeft: op behoorlijke snelheid door benauwde tunnels en wegen zweven tegen andere zweeftuigen. Die zweeftuigen bekogelen met munitie die op de banen slingeren. Er langs scheren met een overgevoelig ‘hoekige’ besturing voor de betrekkelijk rechtlijnige banen en lange bochten. En: alle boosts meepakken zodat je de winst op je naam kan krijgen. Flashout is een game waarin je je prestaties moet perfectioneren om op het podium te belanden. Als je dat doet, verzamel je de volgende zweegtuigen in je garage en kan je sneller en sneller over de banen roetsjen. De tofste functie uit de game wordt al weggegeven door de titel: Flashout 3D is geoptimaliseerd voor 3D tv’s. Vanaf de iPhone 4S krijg je er bovendien een dosis speciale effecten bij en overtuigt de game niet alleen met zijn heerlijk opzwepende pompmuziek, maar ook met zijn beelden. Echt: het is precies WipEout.
Downloaden: Flashout 3D (€1,79, universeel, iPhone 4+ en iOS 5.0+)

The Bowling Dead, want headshots werkten niet

GU VR The Bowling Dead iPhoneHet goede nieuws is dat de grote gamesuitgever Activision zich laat zien met nieuwe concepten op de iPhone en iPad… denken we. The Bowling Dead is namelijk niet het meest sprankende spelletje dat we de laatste tijd hebben gezien. Wat er aan de hand is: naar het blijkt zijn headshots helemaal niet de manier om zombies om te leggen. Hollywood heeft gelogen! De oplossing? Ze omver bowlen! Het principe is misschien nog wel geinig, maar The Dead Bowling slaat de plank volledig mis door het idee in een minuut lang doodserieus uit te leggen in een intro. En die serieuze toon zet in het spel gewoon door! De machofiguur van waaruit je de bowlingballen op de zombies kegelt, kotst de ene na de andere trashtalk-oneliner uit, maar ze zijn stuk voor stuk eerder krachtig dan grappig bedoeld, geloven we. Bizar! Als de zombies te dichtbij komen, sla je ze van je af door een serie rode steken op het beeld na te wrijven op het scherm en als je dat snel genoeg doet, krijg je er een sterrenwaardering voor. Ondertussen kan je ook bierblikjes verzamelen op de bowlingbaan om je levensenergie bij te vullen en het langer te overleven. The Dead Bowling smoort ergens tussen komisch bedoeld en ernstig. Het resultaat is tenenkrommend.
Downloaden: The Dead Bowling (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Game van de Week: Sky Gamblers: Storm Raiders

Game van de WeekDrie keer is scheepsrecht. De eerste Sky Gamblers oktober vorig jaar had zijn charme, maar bestuurde nog wat onwennig. De tweede Sky Gamblers spatte van het scherm, maar concurreerde met Angry Birds Space voor de Game van de Week. Nu is het dan raak. De derde Sky Gamblers speelt na een gewenningsperiode goed, ziet er rijker uit dan ooit en heeft bovendien een aansprekend thema: de Tweede Wereldoorlog. Je vliegt over wateren, bossen en dorpen in Duitsland, Frankrijk en Engeland waarin je ander vliegend geschut uit de lucht haalt met een mitrailleur of en hard schot. Of: een combo. Door de wapens te combineren kan je een precisievereisend, maar doelgerichte combinatie maken waarmee je de sterkste tegenstanders laat exploderen. Sky Gamblers is vooral een erg uitgebreid pakket. Het heeft een uitgebreide missiestructuur waarin je bekende veldslagen als Pearl Harbor aandoet, maar daarnaast kan je er ook online mee uit de voeten in dogfights. Het heeft volledige Game Center-ondersteuning, is geoptimaliseerd om het via AirPlay op de Apple TV te spelen en maakt gebruik van iCloud-opslag zodat je op de iPad verder kan gaan waar je op de iPhone bent gebleven. Laten we één ding niet vergeten: Sky Gamblers: Storm Raiders sleurt je diep in intense dogfights en laat je niet snel meer los.
Downloaden: Sky Gamblers: Storm Raiders (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 18:30
Categorie Games
Onderwerpen 3d, gvdw, iculture speelt, sky gamblers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.