Adobe Reader voor iPad krijgt slimme zoomfunctie

Adobe Reader heeft een update gekregen, met slim zoomen, bugfixes bij tekstselectie en markeringen en betere performance.

ipad adobe readerAdobe Reader heeft een kleine update gekregen, die vooral de problemen met tekstselectie en -markering oplost. De universele app voor iPhone en iPad heeft echter ook een verbeterde zoommogelijkheid gekregen. Slim zoomen noemt Adobe het en in een aparte blogposting leggen ze uit hoe het werkt. Je leest iets op je tablet of smartphone en vindt dat de content niet echt makkelijk te lezen is.

Het is dan vervelend om te pinchen om de tekst beter leesbaar te maken. Smart Zoom houdt in dat je kunt dubbeltappen op een document, zodat precies het juiste gedeelte wordt vergroot. Dit werkt ook vaak goed bij webpagina’s in Safari. De app focust de weergave op het gedeelte waarop je tapt, zodat bijvoorbeeld precies een afbeelding of een kolom tekst in beeld verschijnt. Wil je weer terugzoomen, dan dubbeltap je opnieuw. Je gaat dan terug naar de normale weergave. Op een iPhone komt de functie ook erg goed van pas.

De app heeft ook verbeterde performance gekregen, is verkrijgbaar in meer talen en bevat nu een sectie over privacybeleid. Geen grote verbeteringen dus, maar het is de moeite waard om de update te installeren alleen al vanwege de opgeloste fouten. Adobe Reader is de bekendste app om PDF-bestanden te bekijken op de iPad. Zoek je meer functionaliteit, dan zijn er apps zoals oudgedienden PDF Expert en GoodReader.

Downloaden: Adobe Reader (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2012, 20:10
Categorie Zakelijk
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.