Call Bliss: maak uitzonderingen voor Niet Storen-modus op iPhone

Call Bliss is een iPhone-app waarmee je uitzonderingen toevoegt aan Do Not Disturb van de iPhone. Voeg plaatsen, groepen en mensen toe.

Call Bliss iPhone uitzonderingen op DNDDe Niet Storen-modus van de iPhone is misschien wel een van de beste toevoegingen aan iOS 6. Gewoon het Niet Storen (of in het Engels: het Do Not Disturb) schuifje omzetten in de instellingen en je wordt door geen pushbericht of belletje meer lastig gevallen als je de iPhone niet gebruikt. De gratis applicatie Call Bliss heeft diepgaande opties die de Niet Storen-functie veelzijdiger maakt. Zo kan je instellen dat bepaalde bellers nog wèl doorkomen, of dat bellers je op een specifieke locatie niet mogen benaderen.

Call Bliss is een applicatie waar je eerder meer dan 4 euro voor neerlegde, maar die nu gratis is te downloaden in afwachting van nieuwe functies die voorhanden zullen zijn met in-app aankopen. Op moment van schrijven heb je drie mogelijkheden om uitzonderingen toe te voegen aan de Do Not Disturb-functie van de iPhone, maar die moet je nog wel even activeren. Als je de app hebt geïnstalleerd, ga je naar Instellingen -> Berichtgeving -> Niet storen -> Sta oproepen toe van -> Bliss Exceptions.

Call Bliss groepen instellen Call Bliss toegestane vrienden

Groepen mensen weren

In datzelfde instellingenvenster zie je ook de groepen die je hebt aangemaakt in de contacten-app van de iPhone, en kan je ook voor zo’n eerder aangemaakte groep kiezen die je mag bellen. Als het aankomt op groepen die je mogen bellen, maakt het dus niet zoveel uit of je een groep aanmaakt in de contacten-app op de iPhone, of dat doet in het tweede tabblad van Call Bliss. Die maakt het echter wel makkelijk: je kan vanuit de app makkelijk groepen toevoegen en die ter plekke activeren. Call Bliss opstarten en een andere groep contacten selecteren of maken, is sneller dan naar het instellingenscherm toegaan voor een andere contactengroep op je iPhone.

Filter personen

In het eerste tabblad van Call Bliss voeg je niet hele groepen, maar individuele personen toe die je wilt uitzonderen. Het gaat daarbij om de personen die je dus ongestoord mogen bellen, ook al heb je de Niet Storen-modus geactiveerd. Je kan het ook omdraaien. Met het vierde tabblad kies je voor een Blacklist-modus. Daarbij mag iedereen je bellen, behalve de personen die je in een lijst neerzet. Ook kan je er kiezen voor Surpress All Calls, waardoor álle telefoontjes worden geweerd. Je kan je behalve op contactpersonen uit je eigen adreslijst, ook beroepen op telefoonnummers afkomstig van van Facebook of Microsoft Exchange.

Call Bliss blacklist iPhone Call Bliss locaties toevoegen

Op locatie

Het derde tabblad Places baart echt opzien in Call Bliss. Sta je GPS-lokalisatie toe in de app, dan kan je plaatsen instellen waarop je niet en juist wel gebeld mag worden. Opnieuw kan je daarbij personen invullen die je mogen benaderen of juist niet. Dat laatste doet de app met de Everywhere Else-modus. Zodra je die selecteert, mag bijvoorbeeld iedereen je ongestoord bellen als je aan het feesten bent, behalve je… partner? Baas? Stalker, misschien wel. Voor welk doeleinde je Call Bliss ook wilt gebruiken: het is een stevige toevoeging aan de Niet Storen-modus van de iPhone en tegen deze prijs een app om eens te proberen.

Downloaden: Call Bliss (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2013, 20:21
Categorie Diensten
Onderwerpen do not disturb, niet storen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.