Super Deal: is de verpakking van 250 of 400 gram nou goedkoper?

Super Deal is een simpele iPhone-app waarmee je prijzen vergelijkt naar hoeveelheid. Is 250 gram of 400 nou goedkoper in verhouding?

Super Deal prijzen vergelijken iPhoneJe hoeft maar een blik op de App Store te werpen om te zien hoe budgetbewust Nederland is. Applicaties die tijdelijk gratis apps uitlichten scoren als een tierelier, Folders met aanbiedingen van winkels doet het uitstekend en ook apps met vergeleken brandstofprijzen boeren goed. De nieuwe iPhone-app Super Deal kan ook handig zijn als besparen je ding is, al moet je wel eerst de prijs van een croissant voor neerleggen. Je krijgt dan een calculator waarmee je meteen kan zien wat in verhouding goedkoper is: die verpakking van 200 of 400 gram?

Super Deal werkt lekker simpel. Je hebt twee regels onder elkaar staan waarbij je de hoeveelheid kan invullen aan de linkerkant van het scherm, en aan de rechterkant de prijs die daarbij hoort. Je vult de waardes in met een numeriek toetsenbord en als je dat hebt gedaan, wijst Super Deal aan welke van de twee producten verhoudingsgewijs goedkoper is. Die wordt aangewezen met een groene pijl. In een regel in het midden van het scherm zie je hoeveel de besparing bedraagt in euro, en in percentage.

Meer omvat de app niet, maar misschien is dat al wel genoeg. Je zou kunnen zeggen dat het handig is om een archief te maken zodat je de volgende keer in de supermarkt ook de prijzen nog kan vergelijken, maar als je de beide vergeleken producten dan ook moet benoemen, wordt de app wel een erg bewerkelijk voor het kleine beetje wat hij doet.

Downloaden: Super Deal (€0,99, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 20:02
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen deals, korting, supermarkt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.