Concept: maak van je iPhone een Nintendo-gamecontroller

Op de website Dribble is een concept voor een interessante gamecontroller opgedoken. Deze zou bestaat uit twee losse onderdelen die je aansluit op de 30-pin-connector en de geluidspoort van de iPhone. Hij lijkt sprekend op de originele NES-controller.

Nintendo iPhone controllerDe gamecontrollers vliegen ons de laatste paar maanden om de oren, maar geen van deze oplossingen steekt zo slim in elkaar als een vandaag opgedoken concept van ontwerper Fabio Basile. Zijn gamepad bestaat uit twee onderdelen, die je in de geluidspoort en de 30-pin-connector van de iPhone 4 of iPhone 4S steekt. De besturing heeft qua ontwerp erg veel weg van de originele besturing van de eerste Nintendo-spelcomputer, de NES.

Omdat de twee accessoires aan de zijkanten van de iPhone worden gestoken, ziet het concept van de controller er een stuk handzamer uit dan bijvoorbeeld de losse iControlpad. Het idee achter de controller is in de praktijk waarschijnlijk ook te verwezenlijken: de 60beat Gamepad waar wij in december over schreven bewees al dat je een gamecontroller prima op de geluidspoort van de iPhone kunt aansluiten.

Helaas is de iPhone-Nintendocontroller van Basile op het moment niet meer dan een concept. Dit hoeft alleen niet altijd zo te blijven; op de website Dribble toont de ontwerper namelijk interesse in het uitwerken van zijn idee. Hij stoot alleen wel op twee grote obstakels: zo weet hij weinig over het maken van een hardware-ontwerp en zou hij geen gebruik mogen maken van de projectsite Kickstarter, omdat hij in Engeland woont.

Eén nadeel: wordt de controller ooit gemaakt, dan moeten ontwikkelaars hun spellen optimaliseren voor nog een controller.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2012, 21:44
Categorie Games
Onderwerpen gamecontroller, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.