iOS game-update: Real Racing 3 krijgt time trial, Cycling 2013 en Belgische Factory Balls

We kunnen de iOS game-update deze week minder leuk openen, al zeggen we het zelf. Ook al zijn we verwend door het Game van de Week-overzicht dat we gisteren publiceerden. We begeven ons in een soort van Tour de France-sfeer met Cycling 2013, waarin zelfs virtuele doping op een hele logische manier is verwerkt. Mogen […]

GU MA Tour de France Cycling 2013We kunnen de iOS game-update deze week minder leuk openen, al zeggen we het zelf. Ook al zijn we verwend door het Game van de Week-overzicht dat we gisteren publiceerden. We begeven ons in een soort van Tour de France-sfeer met Cycling 2013, waarin zelfs virtuele doping op een hele logische manier is verwerkt. Mogen ons verheugen op een time trial modus in Real Racing 3 en bijten ons stuk op Factory Balls: een Belgisch puzzelspelletje waarin we een balletje in de stijl van zijn voorbeeld namaken. Nou, dat is lastig.

Cycling 2013: fietsen met virtuele doping

GU MA Cycling 2013 TdF iPhone iPadAh oui, le Tour. De belangrijkste wielerronde van het jaar is van start, Mart Smeets praat de avonden op tv weer vol en de hele middag kan je natuurbeelden uit Frankrijk op de achtergrond hebben aanstaan. Getoeter en gejuich van mensen aan de kant, zware voice-overs die het ene moment stil zijn en het andere moment door elkaar praten, helikopterperspectieven van Nederlands favorite vakantieland. Wat in ieder geval niét in de sfeer van de Tour de France past, is zangloze rockmuziek. En dat is nou net waar Cycling 2013 je tot vervelens toe mee doodgooit. Niet nodig, want zonder vat het spel veel beter de sfeer van de Tour. De camera hangt van achteren als je meefietst, zonder écht actief te sporten. Je stuurt je fietsen met tikken op de baan of kantelbewegingen. Met een slider onderaan, bepaal je de snelheid van je rijder. Je kan slechts eventjes alles eruit halen en zult vooral je krachten moeten verdelen en achter andere renners aan moeten zitten om van verminderde windweerstand te profiteren. Je hebt twee sportflessen waardoor je even voluit kan gaan, en die zal je echt wel moeten inzetten om een zege te pakken. Wil je er meer? Dan betaal je bij in de app: 89 cent voor 10 stuks, 50 voor 1,79 euro. Zo is het een virtuele doping waarmee je de etappes binnen kan halen. Je moet voor jezelf maar nagaan of het door de beugel kan of niet. Je moet vooral leven met het feit dat er geen licenties zijn. Het Tourgevoel bedenk je er zelf maar bij.
Downloaden: Cycling 2013 (gratis, €0,89 voor volledige game, universeel, iOS 5.0+)

Real Racing 3 krijgt nieuw speltype

GU MA Real Racing 3 vorige nieuwe autoPrestige. Dat is de naam van een nieuw speltype waarvan Real Racing 3 later in deze week van zal worden voorzien. Het is de eigenwijze naam van een time trial modus, waar volgens ontwikkelaar Firemonkey erg veel vraag naar was. Time Trial hoeven we je als racefanaat vast niet uit te leggen, maar voor de onwetenden: het is de stand waarin je racet tegen de klok. Je dient simpelweg de snelste tijd op een circuit neer te zetten, zonder dat je daarbij wordt lastig gevallen door tegenstanders op de baan. Tien tegen een dat Real Racing 3 de functie koppelt aan het uitwisselen van ghosts van andere coureurs, zodat je tijdens het racen een schim van de recordtijd van online tegenstanders op de baan ziet. Verder kan je rekenen op twee nieuwe auto’s: een dikke Mercedes voorzien van een net zo dik AMG-pakketje, en de Bentley Continental GT. Check vooral de reacties bij de YouTube-video. Die geven een aardig idee van hoeveel fans het spel nog heeft.
Downloaden: Real Racing 3 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4th gen+, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Factory Balls

GU MA Factory Balls iPhone iPadDe Belgische ontwikkelaar Bart Bonte is schromelijk laat met ons benaderen om zijn ‘nieuwe’ game aan te kondigen. Die nieuwe game dateert namelijk al van 7 mei. Omdat ook het publiek het spel totaal nog niet heeft ontdekt in Nederland en zijn thuisland, strijken we met de hand over ons hart. Dat heeft trouwens ook alles met het spelletje zelf te maken. Factory Balls is een puzzelspelletje dat mogelijk een groot publiek kan aanspreken. Je ziet op de doos centraal onderin steeds een voorbeeld staan van de bal die jij moet maken. In het midden staat je bal, en die veeg je steeds naar de gereedschappen er omheen die ertoe moeten leiden dat jouw bal er net zo uitziet als het voorbeeld. Daarin draaft Factory Balls totaal door. Soms heb je het aantal handelingen van een Rubik’s kubus nodig om tot het voorbeeld te komen. Dip je hem in de verf, scherm je een gedeelte af met een helm, dip je hem, riem, dip je hem, bewater je hem, dip je hem. Er zijn 44 levels die o zo simpel beginnen maar o zo hersenkrakend lastig worden. Mooi? Nee. Frustrerend? Regelmatig. Leuk? Ja!
Downloaden: Factory Balls (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2013, 19:35
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, real racing

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.