FOX Sports NL op iPhone: opvolger van Eredivisie Live

Eredivisie Live op iPhone en iPad is FOX Sports NL geworden. De app bevat nieuws, video's en standen van Nederlands en buitenlands voetbal.

FOX Sports NL opvolger Eredivisie LiveFOX Sports NL is de nieuwe naam van Eredivisie Live, en die wordt vanaf 1 augustus overal doorgevoerd. Dat maakte nieuwe eigenaar FOX vanochtend bekend in een persbericht. De transformatie naar de nieuwe naam en het nieuwe merk is nu al zichtbaar op iPhone en iPad. Eredivisie Live voor iOS heet vanaf versie 5.1 van de applicatie FOX Sports NL, en is meteen in een nieuwe en hoekige nieuwe interface gegoten. In de app zie je informatie en video’s van Nederlands voetbal, maar ook info van Fox Sports International.


FOX Sports NL Engels voetbalFOX Sports International is een pakket van twee extra sportzenders bovenop de drie kanalen van FOX Sports NL, die de Amerikaanse eigenaar (waarschijnlijk tegen meerprijs) vanaf het nieuwe seizoen biedt. Onder het kopje International in het schuifmenu van de vernieuwde app, vind je de Premier League, Serie A, Europa League, FA Cup, Capital One Cup, DFB-Bokal en de Coppa Italia. Je treft ze onder de Nederlandse pagina’s voor de Eredivisie, Jupiler League en KNVB Beker.

Elke competitiepagina is identiek opgezet. Bovenin beeld heb je vijf tabbladen onder het FOX-logo, met daarin op deze volgorde de wedstrijden, video’s van samenvattingen en interviews, nieuws, stand en topscorers. Er is nog steeds een aparte sectie waar je kan inloggen om mobiel wedstrijden live te volgen vanuit de app. Bovenin het schuifmenu tref je Abonnementen en kan je inloggen met FOX Sports GO, de nieuwe en vanzelfsprekende naam voor Eredivisie Live GO.

Je komt de applicatie binnen op de Home-pagina, waarin je eerst video’s aangekondigd ziet van trailers, samenvattingen en andere videospecials. Daaronder lees je het laatste nieuws. Het schemert eigenlijk op elke pagina wel door, maar in het Home-scherm merk je pas echt hoe hoekig de huisstijl van FOX is. De teksten zijn hoekig, de play-knop is hoekig, tussenkoppen zijn hoekig. Het doet qua stijl echt een beetje (schreeuwerig) Amerikaans aan. Dikke kans dat de app daarbij een voorproefje biedt voor de nieuwe huisstijl van de televisiezenders.

Downloaden: FOX Sports NL (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.