iOS game-update: Real Football 2011, Venture Towns, Tongue Tied en koopjes

Tongue Tied is een gigantisch grappig spel over twee honden, Real Football 2012 is een gratis voetbalgame voor de iPhone en iPod touch en Venture Towns is een nieuwe sim van Kairosoft.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Real Football 2012 headerDrie items telt de iOS game-update elke dag. We hadden de rubriek vandaag dus eventueel kunnen vullen met Grand Theft Auto 3, Sonic CD en The Sims FreePlay. Dat deden we niet, maar denk nu niet dat de gamesrubriek op iPhoneclub er zelf bekaaid vanaf komt. Integendeel! Kairosoft heeft een nieuw managementspel uitgebracht, er is een nieuwe gratis voetbalgame voor de iPhone en iPod touch en Tongue Tied MOET je zien. Nee echt.

Real, tussen aanhalingstekens, Football 2012

GU DO Real Football 2012 iPhone screenshotMaak plaats voor het Nederlands elftal van Van Parsio, Papel, Zeijter en Loorvont. Dit is Real Football 2012. Nou ja, die Real kunnen we dus meteen wel wegstrepen. Ook de Nederlandse Eredivisie en de Belgische Jupiler League schitteren door afwezigheid in Gamelofts nieuwe voetbalspel, dat voor de verandering meteen gratis wordt aangeboden. Als je echt wil, kan je wel diep in de menu’s duiken en uitvoerig alle statistieken van de spelers – waaronder hun naam, naam op het shirt, leeftijd en goede been – naar hartelust aanpassen, maar daar mag je voor het voltallige Nederlands elftal gerust een dag voor uittrekken. Wat dan wel erg gaaf is, is dat je al je aanpassingen kan delen met andere spelers. Oh wacht, we zeiden gratis zonder het te verklaren. Dat zit zo. Gameloft heeft Real Football 2012 over de freemium-boeg gegooid en dat houdt in dat je eerst moet winnen voor sterren. Met die sterren kan je volgende competities vrijspelen, waarin je weer sterren haalt om weer verder te voetballen. Een schrale troost is misschien dat je meteen begint met het spelen van het WK, waardoor je Loorvont en Papel in ieder geval wel kan zien schitteren. Het voetbal in RF12 komt nog niet in de buurt van directe concurrent FIFA 12, al is de knoppenindeling 1-op-1 gekopieerd. De intelligentie van de keeper en de verdediging blijft behoorlijk achter en bovendien voelt het spel minder natuurlijk. Toch zijn er behalve de prijs ook meer dingen die vóór de nieuwe voetbalgame pleiten. Zo zitten de laadschermen vol met scherpe meningen van voetballers die reageren op clubs of voetballers. Ook krijg je voor aanvang van een wedstrijd een meerkeuzevraag te zien waarvoor je punten kan verdienen. Jammer dat de aanpak en verpakking niet gepaard gaan met een betere gameplay en meer licenties.
Downloaden: Real Football 2012 (gratis, universele app)

Hallo Kairo: Venture Towns

GU DO Venture Towns Kairosoft iPhone iPod touchHet Japanse Kairosoft heeft een nog grotere expansiedrift dan een bepaalde supermarktketen met een gele uitstraling, lijkt het wel. De ontwikkelaar blijft er maar managementspellen in pixelstijl uitgooien voor de iPhone en iPod touch. Venture Towns komt wel érg snel achter Oh Edo Towns aan en dat blijkt precies de reden te hebben die we hadden verwacht: het is hetzelfde in een ander jasje. Waar je in Edo een Japans themapark uit de grond stampte, is Venture wat dichter bij huis en wat Westerser. De combo-teller voor in de buurt bouwen is behouden gebleven, maar hier bouw je een stad en drijf je de marktprijzen omhoog door gebouwen en voorzieningen dicht bij elkaar te plaatsen. Het doel is een zo rijk mogelijk gebied neer te zetten dat ook nog eens voldoet aan de wensen van de gebruikers en bewoners. Vergeet daarbij niet dat hun wensen jouw wensen zijn. Zij zijn op zoek naar een auto om naar het werk te rijden, jij verkoopt die auto’s. Zo werkt het vraag-vraag systeem ook voor huisdieren, meubelen en andere luxegoederen. En dan kan het voor jouw business natuurlijk helemaal niet kwaad dat een bewoner zo nu en dan een loterij wint. Venture Towns draagt de naam Kairosoft, geniet een tijdelijke introductieprijs en is an sich dik in orde. Er ligt echter een ander verslavend simulatiespel op de loer waarin je een dorp bouwt – en The Sims FreePlay heeft een net wat aantrekkelijker prijskaartje.
Downloaden: Venture Towns (€2,39)

Trailer van de Dag: Tongue Tied

GU DO Tongue Tied iPhone iPod touchEr zijn zoveel games uitgekomen vandaag, dat we zeker twintig andere games hadden kunnen bombarderen tot Trailer van de Dag. Maar het is Tongue Tied geworden, met een filmpje waarvan we de eerste seconden gameplay even hardop moesten lachen. Tongue Tied is er eentje in het kader ‘hoe kom je erop’: twee honden (beide mannetjes!) zijn met elkaar verweven via hun tongen. Je kan gerust stellen dat er een knoop in is gelegd, maar de reutjes kunnen er uitstekend mee leven. Vrolijk viervoeterend en sporadisch blaffend lopen ze beide het einde van een de 50 levels tegemoet, terwijl de tong als elastiek fungeert waardoor de twee in balans blijven. De levels hebben constant een boven en een onderkant waarop beide kwispelaars op moeten manoeuvreren en het via hun elastiek moeten overleven. Zo slingert de ene hond de ander naar voren, naar achter, over zich heen en onder zich door. En andersom natuurlijk. De maker belooft nu al een jaar lang gratis updates voor Tongue Tied. Daarbij krijgen we altijd een beetje het gevoel dat die updates allang klaar zijn en ook meteen kunnen worden uitgebracht, maar dat zien we met zo’n schattig spel graag door de poten.
Downloaden: Tongue Tied (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Op een dag met zoveel goede releases als vandaag, interesseren koopjes je misschien wat minder. Toch zetten we ook vandaag de leukste tijdelijke aanbiedingen en gratis games op een rij. Speciale aandacht voor het prijswinnende EDGE en Giana Sisters. De laatste is een sublieme Super Mario-kloon.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 22:16
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, real football

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.