Sonic CD voor de iPhone en iPad verkrijgbaar

Het klassieke spel Sonic CD is vanaf vandaag te spelen op de iPhone en iPad. De game kwam voor het eerst uit in 1993, op de Sega Mega Drive.

Sonic CD iPhoneGrand Theft Auto III is niet de enige klassieker die vandaag in de App Store is verschenen: ook het inmiddels 18 jaar oude Sonic CD is vanaf vandaag te spelen op de iPhone en iPad. Toen Sonic CD voor het eerst uitkwam voor de de Sega Mega Drive, werd de game gezien als een absoluut hoogtepunt binnen de Sonic-serie. Het Mega-CD-accessoire dat nodig was om de game te spelen, zorgde ervoor dat het een visueel hoogstandje voor zijn tijd was. De iOS-versie van de game laat je ditzelfde spel herspelen met virtuele knoppen op het touchscreen.


De iOS-versie van Sonic CD is geoptimaliseerd voor het retinascherm van de iPhone 4 en iPhone 4S. Iets dat je vooral in de resolutie van de interface zult merken: de game zelf draagt namelijk nog steeds de gepixeleerde graphics van het origineel.

Spelers kunnen tijdens het spelen kiezen voor de bekende Amerikaanse soundtrack, of de Japanse variant inschakelen. Je speelt voornamelijk met Sonic, maar nadat je Sonic CD een keer hebt uitgespeeld wordt Tails als tweede personage beschikbaar gesteld.

Downloaden: Sonic CD (€1,59)

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 december 2011 om 10:15
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.