Casual game Cradle of Rome 2 uitgekomen op de iPad

Het casual spel Cradle of Rome 2 HD is voor de iPad verschenen en laat je eigenhandig Rome opbouwen terwijl je diamantjes combineert. De match-3 actie wordt afgewisseld met simpele puzzels tussendoor.

Cradle of Rome 2 HD voor de iPadEen van de bekendste match-3 spellen op de markt heeft een opvolger gekregen voor de iPad. Cradle of Rome 2 is opnieuw een game waarin je drie soortgelijke objecten met elkaar moet combineren in een spelveld. Door minstens een 3-op-een-rij te maken, verandert de achtergrondkleur van de vakjes waarop de objecten lagen. Als alle vakjes zijn verkleurd, is een level gehaald. Cradle of Rome 2 wisselt de oude gameplay af met puzzels tussendoor en de mythe achter de stad Rome.

Die mythe gaat dat de Romeinse hoofdstad is opgericht door twee jongens die hun eerste levensjaren opgroeiden met wolven en daarna langzaam een begin maakten aan een nieuwe vestiging, behoefte na behoefte. In het spel bouw jij de stad op. Na elk match-3 level zie je een tekening waarop je Romeinse gebouwen kan neerzetten. Onderin het scherm zie je dat je na een level een nieuwe ‘bouwtekening’ hebt. Als je die selecteert, krijg je een vaak kinderlijk eenvoudige puzzel voorgelegd, zoals een legpuzzel met 10 stukken of een spelletje memory. Daarna wordt het gebouw op de tekening neergezet. Het begint bij een waterput en gaat snel verder met het eerste huis. Cradle of Rome 2 HD screenshot iPadHet leuke eraan is dat je elk gebouw opdrachten geeft voor het match-3 gedeelte. Bijvoorbeeld: maak een 4-op-een-rij van bijlen en je krijgt voortaan extra punten vanuit het timmermanshuis.

Gisteren verscheen het match-3 spel Bejeweled Blitz geoptimaliseerd voor de iPad, maar de beelden van Cradle of Rome 2 zijn toch wel even van een andere orde. Cradle of Rome spat van het scherm met scherpe beelden, mooie kleuren en fraaie animaties. Het voelt zich helemaal thuis op de iPad.

Cradle of Rome 2 heeft 5 tijdperken om op te bouwen en telt maar liefst 100 levels. Nadien zijn er twee extra spelmodi waarmee je uit de voeten kan, om een zo hoog mogelijke score op te halen. Er is ook een gratis versie van het spel, waarin je de eerste levels en puzzels kan aftasten. In die versie kan je na de probeerlevels besluiten het hele spel met een in-app aankoop van 3,99 euro te kopen en kan je meteen verder waar je gebleven bent. Je hoeft dan het losse, betaalde spel in de App Store niet meer te kopen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2011, 21:08
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.