Cooliris voor iPhone haalt nu foto’s van SkyDrive, Evernote en Tumblr

Cooliris voor iPhone kan na de update foto's halen van SkyDrive, Evernote en Tumblr. Inmiddels zijn er meer dan 20 bronnen waarmee de dienst werkt.

Cooliris logoCooliris is een ontzettend handige app die al je foto’s uit verschillende bronnen bij elkaar zet. Door de nieuwe update kan de dienst ook verbinding maken met Skydrive, Evernote en Tumblr. Eerder al kon Cooliris bij de foto’s van je fotorol en de afbeeldingen die op Instagram, Facebook, Flickr, Picasa, Twitter en Dropbox staan. Inclusief alle andere minder bekende diensten zoals Tencent Weibo en Renren zijn er inmiddels 20 bronnen waaruit je de foto’s kunt halen. Als je eenmaal alle wachtwoorden hebt ingevoerd, kun je snel en simpel door alle foto’s bladeren.

CoolirisOm niet in een wirwar van afbeeldingen te verzanden kies je zelf welke foto’s op je homepage verschijnen. Vanuit de app kun je foto’s delen in privégroepen in Cooliris maar ook op Facebook. De navigatie door de grote hoeveelheden afbeeldingen verloopt prima: je vliegt als het ware door de duizenden foto’s. In Cooliris draait het overigens niet alleen om je eigen foto’s. Afbeeldingen van bijvoorbeeld Facebook-vrienden kun je ook makkelijk in de app bereiken. Je kunt de foto’s niet alleen bekijken, maar ook opslaan in je fotorol of de cloud.

Cooliris heeft geen baanbrekende vernieuwingen, maar juist de toegang tot zo veel bronnen is voor veel gebruikers een meerwaarde. We krijgen steeds meer plekken om onze foto’s op te slaan en te raadplegen, waardoor een app die het overzicht behoudt erg van pas komt. Gebruik je vooral Facebook en Twitter, dan kun je ook eens Albu proberen. Draait het meer om het ordenen van een enorme berg foto’s, dan kan Photoful van pas komen. Met Everpix kun je makkelijk synchoniseren met Flickr, Facebook, Instagram en Gmail.

Downloaden: Cooliris (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2013, 18:02
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.