iOS game-update: Need for Speed Most Wanted, Death Dome en God spelen in Topia

Death Dome is de nieuwste Infinity Blade-achtige game van GLU Mobile en swingt net zo lekker in de gevechten als het voorbeeld. Need for Speed Most Wanted van EA lijkt de volgende racegame om naar uit te kijken.

GU DO Death Dome iPhone headerBam, uit de doeken! De nieuwe Need for Speed laat zich zien in een korte, maar krachtige trailer voor de iPhone. Wordt dat de nieuwe trend voor een iPhone-racegame, een korte trailer? Het inmiddels apart besproken Crazy Taxi liet ook maar enkele seconden van zich zien vooraf – en bleek zeer de moeite waard. Over de moeite waard gesproken: Death Dome is de nieuwste Infinity Blade-achtige game van GLU Mobile en moet je zeker even proberen.

Need for Speed Most Wanted laat zich zien

GU DO Need for Speed Most Wanted iPhoneWij wisten het niet, jij wel? De nieuwste Need for Speed-game voor de iPhone wordt gemaakt door Firemint, de ontwikkelaar achter de Real Racing-serie. Dat is gezien EA’s geschiedenis best spannend. In het verleden kocht de uitgever ook wel eens een racegame-uitgever op: Criterion. Die mocht er uiteindelijk ook meer Need for Speed-games uitpoepen dan dat ze haar eigen Burnout-reeks op het niveau bracht waar je het wilde hebben. Wat betekent Need for Speed Most Wanted voor de ontwikkeling van Real Racing 3? Wat het betekent voor de Need for Speed-serie op de iPhone, wordt duidelijk met de nieuwste trailer. Wat ziet het spel er goed uit! Realistische auto-modellen drukken elkaar van natte wegdekken en creëren een vonkenvuur in de stadsomgeving die als een malle aan je voorbij trekt. Anders dan het benoemen van auto’s in het spel, kunnen we er verder nog niks mee. Behalve één ding: uitkijken naar de release die volgens EA zeer binnenkort is.

Voor God spelen in Topia

GU DO Topia World Builder iPhoneTopia is eigenlijk meer bezigheidstherapie dan een spel, maar waar gaat het eindigen in de App Store-hitlijsten? Dat is een serieuze vraag naar eedere spellen waarin je voor God mag spelen, zoals het sadistische Pocket God of Doodle God. Topia doet denken aan Populous van vroeger en dat is niet zo vreemd, want een van de belangrijkste ontwikkelaars aan het spel was eerder verantwoordelijk voor die God-game. In Topia heb je een Aarde-achtige planeet voor je die je volledig naar je eigen hand kan zetten. Je kan hem naar eigen gelieven ronddraaien en met een set gereedschappen kan je land verlagen of verhogen, strand aanleggen en er verschillende soorten beesten op zetten die erop rond kunnen lopen. Door in te zoomen zie je ze (nog steeds op enige afstand) tussen enige bomen razendsnel de eilanden aflopen. Als verschillende beesten met elkaar in contact komen en elkaar het leven zuur maken, kan je ingrijpen met lichtflitsen die je direct op de beestjes kan richten. Ook kan je ze zelf een richting op sturen met het trekken van een lijntje. Nou… en dat was het! En toen zetten we een soort olifant-achtig beestje op onze planeet met een slurf, en die blies het verhaaltje uit. Pfffft.
Downloaden: Topia World Builder (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Death Dome

GU DO Death Dome iPhone iPod touch iPadDaar is ie dan: de derde freemium-game van uitgever GLU Mobile die voortborduurt op het vechtmechanisme van Infinity Blade. Kortom: je vecht op korte afstand met je tegenstander wiens aanvallen je ontwijkt met een pijl naar links, pijl naar rechts en tegenhoudt met een schild. Doe je dat succesvol, dan kan je vol in de tegenaanval met swipes over het beeld, waarmee je de tegenstander kapot hakt. Er zijn al tig spellen die het principe hebben gekopieerd, maar zelden zo goed als Infinity Blade zelf. En dáár is Death Dome een aangename uitzondering op! Het spel laat je tegenaanvallen pareren door in de tegenovergestelde richting te vegen en implementeert mini-spelletjes als je een speciaal opgebouwde Flux-aanval uitvoert. De snelheid waarmee dat gebeurt, ligt hoog en dat maakt Death Dome heerlijk speelbaar. De post-apocalyptische omgevingen waarin je vecht tegen uit de kluiten gewassen mutanten, knallen eveneens van het beeld. Het spel ziet er werkelijk erg goed uit op de iPhone 5. Toch verdient het wel een aantekening: het is van GLU Mobile. Dat betekent dat je de app gratis kan downloaden, maar vroeg of laat toch wel moet betalen om verder te komen. We zagen het liever anders, maar misschien zijn we wel de enige in. GLU Mobile-games zijn zonder uitzondering populair en Death Dome verdient het nu ook eens.
Downloaden: Death Dome (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Als het niet van vandaag de dag hoeft te zijn: de koopjeshoek!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 18:49
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, iculture speelt, need for speed, topia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.