Rovio brengt Bad Piggies-boekenapp met eierrecepten uit

Rovio, de maker van Angry Birds, heeft een kookboek met eierrecepten uitgebracht onder de naam Bad Piggies: Best Egg Recipes. Het is het eerste app-boek dat Rovio op de markt brengt.

bad-piggies-egg-recipesHoever kun je gaan als je ontwikkelaar van Angry Birds bent? We hebben al de t-shirts, de pluche knuffels en andere merchandise gehad. We hebben afgeleide spelletjes zoals Bad Piggies zien langskomen. En ontwikkelaar Rovio is al gaan samenwerken met de Philadelphia Eagles, NASA, National Geographic, LucasArts en tientallen andere partijen. Niet vreemd, want Rovio heeft plannen om uit te groeien tot een bedrijf dat vergelijkbaar is met Disney. De volgende stap in world domination is vandaag gezet, met de presentatie van een kookboek met eierrecepten.

Dat klinkt misschien als een tegenvaller. Bij grootse ambities denk je niet meteen aan zoiets banaals als eierrecepten en het is ook nog lang geen Pasen. Maar het geeft wel aan hoe breed Rovio momenteel rondkijkt naar nieuwe businessideeën. Bad Piggies Best Egg Recipes is de eerste boekenapp met het Bad Piggies-thema in de App Store. Plannen over het boek lekten eerder al uit. Ter introductie betaal je €0,79 maar Rovio is later van plan om €3,99 ervoor te gaan vragen (hoewel de dreiging van een prijsverhoging natuurlijk ook een marketingtruc kan zijn). Het boek werd vandaag gepresenteerd op de Frankfurter Buchmesse, de grootste boekenbeurs van Europa. “We verwachten miljoenen downloads”, gaf marketingman Peter Vesterbacka aan. Van de Angry Birds-titels zijn inmiddels 1 miljard apps gedownload en Rovio verwacht een enorme massamarkt te kunnen aanboren met deze boeken. Ze hebben immers het distributienetwerk al, van miljoenen mensen die de games hebben geïnstalleerd en die nu reclame voor het boek kunnen verwachten. Het boek bevat 41 recepten en is interactief. Binnenkort komen er ook een Android-versie en een Chineestalige versie aan.

bad-piggies-egg-recipes-book

In de app krijg je stapsgewijze instructies om eierrecepten te maken. Er zit een eierkooktimer in en je kunt zien hoe de gerechten er uiteindelijk uit komen te zien. Je kunt ook zelf foto’s uploaden van de gerechten die je hebt bereid. “We gaan voor massaal, massaal volume”, voegde Vesterbacka eraan toe. Hij verwacht geen duizenden of tienduizenden downloads, maar miljoenen. Er was sinds december 2011 al een papieren versie van Best Egg Recipes verkrijgbaar bij Amazon.

Downloaden: Bad Piggies: Best Egg Recipes (tijdelijk €0,79, daarna €3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 19:48
Categorie Boeken
Onderwerpen angry birds, eieren, kookboek, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.