iculture-populaire-apps
Populaire Apps

SellanApp: deel je app-idee met de wereld via Nederlands initiatief

Heb je een briljant app-idee maar niet de tijd of de kwaliteit hem te ontwikkelen? Dankzij de Amsterdamse start-up SellanApp kan je met een iPad-app je idee uitwerken, visualiseren en het verdienmodel uitrekenen.

SellanApp iPad app idee ontwikkelenDe vanuit Amsterdam opererende start-up SellanApp heeft een applicatie voor de iPad uitgebracht en die kan wel eens een sneeuwballeneffect gaan hebben voor nog meer iPad-apps. In de applicatie kan iedereen die een account aanmaakt, een app-idee uitwerken om aan anderen te laten zien, en het eventueel uploaden naar SellanApp.com om als te financieren project aan te bieden. Het is in zekere zin de Kickstarter voor apps, alleen is het nog maar de vraag wie je app gaat uitwerken.

SellanApp applicatie designerDat klinkt nogal vaag, maar dat zit zo: SellanApp gaat er vanuit dat je zelf geen app kan maken. Juist daarom maak je het idee aan in de iPad-app van de dienst en ga je ermee rond langs anderen. Zo kan je terechtkomen bij een partner die de app kan maken. Of je bang moet zijn voor het zomaar weggeven van je idee? In de Support-sectie van de app lees je op het forum van een van de ontwikkelaars: “Met zoveel apps die worden aangeboden in de App Store, gaat het om de uitwerking.” En die kan je financieel gezien misschien wel bij elkaar sparen met de dienst.

Heb je dergelijke ambities niet, dan is de dienst nog altijd een leuke speelplaats voor je iOS app-ideeën. De applicatie beschikt over een complete module waarin je alle basisaspecten van een app kan verzorgen. In een speelse werkplekomgeving, heb je een kladblok waarin je de naamsuggestie en het kernidee van de app invult, je kan het app-icoon al in drie formaten aanbieden, er is een compleet groen schoolbord aanwezig waarin je voorbedachte winstmodellen kan bewerken en berekenen, en dan is er nog de Mockup-sectie waarmee je de vormgeving van de app initieert.

SellanApp winstmodelMet name de laatste afdeling kan wel eens de creatieve prikkel in je losmaken. Je hebt de mogelijkheid allerlei lege vellen in een plan neer te zetten als schermen in een app. Zo kan je met pijltjes aangeven naar welke pagina’s je kan komen vanuit een andere pagina, en zo kan je de gehele app-structuur al opzetten. Op de lege vellen papier heb je zelf ook aardig wat mogelijkheden. Je kan foto’s importeren vanuit je fotoalbum of Dropbox en je kan kiezen uit een groot aantal standaardvormen zoals ze voorkomen in apps. Je hebt de volledige vrijheid om ze te slepen, te roteren, te spiegelen, verkleinen en de volgorde van lagen waarop ze zitten aan te passen. Sliders, de terug-knop, kaart-implementatie, het zwarte ronde kruisje, het toetsenbord: je kan het er allemaal inzetten. Niet functioneel, maar om een voorbeschouwing te maken van hoe je app-idee er in praktijk kan uitzien. Vervolgens hoef je enkel de volgorde van de schermen te bepalen en heb je een Powerpoint-achtige presentatie meteen bij de hand op de iPad.

Als je je app-idee niet uploadt, heb je alles zelf in de hand. Doe je dat wel via de centrale knop in het introscherm – dat had best iets meer benadrukt mogen worden, dan wordt je idee volgens SellanApp voorgelegd aan geselecteerde app-ontwikkelaars en mogelijke investeerders. De dienst claimt dat jij je idee en recht erop behoudt. Bovendien belooft SellanApp je een punt van de winsttaart die de app maakt, als je idee is opgepakt.

Downloaden: SellanApp (gratis)

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 oktober 2012, 17:22
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen apps, kickstarter, nederlandse apps, populaire apps, sellanapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.