iOS game-update: Nederlandse Pirates Life 2, Rope Rescue, Dark Incursion en koopjes

Dark Incursion is een serieus platformspel voor de iPhone en Android, Pirates Life 2 is een nieuwe game van Nederlandse makelij en in Rope Rescue red je een vogel uit een kooi met een touw.

GU DI Dark Incursion iPhone Android iPod touchHet uit Arnhem afkomstige spel Pirates Life 2 had geen beter moment kunnen kiezen om in de App Store te verschijnen voor de iPhone en iPod touch. Het is vandaag namelijk een bijzonder rustige dag op gamesgebied. Gelukkig teren we nog even door op de afgelopen dagen, toen er wel veel noemenswaardige spellen verschenen. Dark Incursion is een serieus platformspel en in Rope Rescue is het de bedoeling het touw nu eens niét door te snijden.

Nedaarrrrlands: Pirates Life 2

GU DI Pirates Life 2 The Lost Chapters Nederlandse iPhone gameAltijd leuk om een stukje Nederlands trots in de iOS game-update te mogen voorstellen. Pirates Life 2: The Lost Chapters komt uit de keuken van het Arnhemse Dreamix Studio en gaat verder waar het eerste deel gebleven was. Oh, je kent het eerste deel niet? Oké, in dit spel ga je met een piratenschip gevechten aan met georganiseerde soldaten zoals bijvoorbeeld de VOC of de Engelse vloot. Gevechten worden van bovenaf bekeken en worden gevoerd aan de hand van het aantal kanonnen dat de beide partijen hebben en de kwaliteit daarvan. Je kan allerlei aspecten aan je boot verbeteren tussen de gevechten in, maar het verkrijgen van drijfhout en het afslaan van enterhaken hebben je prioriteit tijdens de confrontaties. Dat kon in het eerste deel ook allemaal. Nieuw zijn de twee spellen die je in een online multiplayer met een zelfgemaakte piratenkop kan spelen: poker en dobbelen. De potjes zijn op een slimme manier verweven met de verhaallijn en bieden dadelijk hopelijk genoeg online piraten om verder te kunnen spelen. Oh, eh, wel even 79 eurocent aan dukaten neerleggen als je de volledige versie wilt. Aarrrrrr.
Downloaden: Pirates Life 2: The Lost Chapters (gratis)

Don’t cut the rope: Rope Rescue

GU DI Rope Rescue HD iPhone iPod touchNiet teveel vragen stellen bij dit spelconcept, oké? Er is een dapper rood vogeltje dat te zwak is om het kooitje van gevangen vogeltjes te openen, maar wel sterk genoeg is om meters touw te overvliegen zodat het mechanisme van het touw het kooitje wel kan openen. We zijn aanbeland in Rope Rescue, een spelletje waarin je dat touw langs allerlei obstakels moet tillen, slepen en timen. Er zijn messen die het aan gort snijden, vleermuizen die erdoor afgesneden worden en wielen die het touw kunnen verlengen tot de kooi. Samen zijn die variaties goed voor iets meer dan 60 levels touwtrekkerij. In veel van de levels zijn er meerdere oplossingen mogelijk en dat is fijn, want dan hoef je je niet stuk te bijten op één manier die maar nèt niet lukt. Mocht het toch te moeilijk worden, dan kun je vlinders sparen (of kopen) om uitdagingen over te slaan.
Downloaden: Rope Rescue HD (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Dark Incursion

Spellen waar in je springt en vijanden vermorzelt, hoeven niet altijd gekleed te gaan in vrolijke kleuren en begeleid te worden door aanstekelijke melodietjes. Dark Incursion is een platformer van het serieuze kaliber, met menselijke personages en schietactie. Je speelt Anya, een verzetsstrijder in iets wat lijkt op een surrealistische Tweede Wereldoorlog-setting, maar zich volgens het spel afspeelt in een steampunk-versie van 1800. Juist. De grote bijzonderheid van het spel is dat je het met een 3D-brilletje kan spelen zodat je diepteverschil ziet tussen de voor- en achtergrond. Je kan de optie natuurlijk ook uitschakelen als dat niet gewenst is. De actie is tamelijk traag en mengt schieten met bukken, springen en neersteken. Dat laatste is natuurlijk wel wat lastig bij de mechs waar je al snel tegenover staat. Het is een heerlijk eigenzinnig spel, dit Dark Incursion, maar er moet wel iets gedaan worden aan de richtingsstoets die niet altijd lekker reageert. De game kost tot donderdag nog 1,59 euro. Daarna wordt hij 2,39 euro.
Downloaden: Dark Incursion

De koopjeshoek

Elke dag komen er meer dan twintig nieuwe games bij voor de iPhone en iPod touch en worden er net zoveel tijdelijk afgeprijsd om in de spotlight te komen. Dit zijn de leukste aanbiedingen van vandaag.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2011, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.