Super 7, de ideale arcadegame? (Review)

Super 7 is een arcadegame van de Nederlandse ontwikkelaar No Monkeys. Je moet in deze game zeshoekige disks verzamelen en deze tot een zeven vormen. Dit doe je door met je vinger over het scherm te bewegen.
Kasper Lannoo - · Laatst bijgewerkt:

combo spelSuper 7 is een arcade game waarbij je zeshoekige zevenhoekige disks moet verzamelen en met behulp van verschillende waarden op de disks een zeven moet vormen. Dit doe je door met je vinger over het scherm te slepen (zoals in Flight Control) en deze onderling te verbinden met een lijn. Door de lijn worden ze dan naar elkaar toe getrokken.


In het spel zitten ook speciale disks (flip-disks) die van negatieve disks positieve disks maken en omgekeerd. In het spel is er ook een joker die van een willekeurige disk de juiste waarde maakt om zo een zeven te worden. Naast deze heb je ook nog een disk die het cijfer op de disk waarmee deze in aanraking komt verdubbelt of verdrievoudigt.

Combo’s

Wanneer je op hetzelfde moment (totdat de vorige disk verdwenen is) nog een zeven vormt heb je een combo, hiermee verdien je extra punten. Hoe meer je disks je gebuikt om een zeven te vormen, hoe groter je disk wordt. Hoe groter, hoe meer punten je extra krijgt. Als er twee disks in aanraking met elkaar komen die samen meer dan 7 of minder dan -7 vormen, is het spel over.

Uitleg hoe te spelen.

Moeilijkheidsgraad

Het spel is in het begin vrij gemakkelijk, maar naarmate je langer begint te spelen en verder in het spel komt begint het moeilijker te worden. Een highscore van boven de 200 is zelfs vrij zeldzaam. Het zou dus misschien leuker zijn als de moeilijkheidsgraad wat trager omhoog zou gaan, zodat je langer kan spelen. Anderzijds blijft het een uitdaging om steeds je highscore te verbreken. Je kan het spel nog moeilijker maken door links beneden op het forward-icoontje te tappen, dan gaat het spel veel sneller.

omvangsbonus

Via Openfeint kun je de highscores van andere spelers zien die ook aangemeld zijn bij Openfeint. Ook is het mogelijk te zien wie er aan het spelen is.

Conclusie

Super 7 is een fantastisch, erg verslavende arcade game. Het biedt je uren speelplezier. Het toevoegen van verschillende levels zou het spel misschien wat meer uitdaging geven. Je hebt wel de trofeeën of ‘achievements’ maar daar heb je eigenlijk niets aan. Ook snap ik niet waarom het spel enkel in het Nederlands te vinden is. Een taalkeuze in het begin van het spel lijkt me doenbaar en is zeker aantrekkelijker voor een breder publiek.

Info: Super 7

  • Ontwikkelaar: No Monkeys
  • Applicatie: Super 7
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €0,79
  • Geteste versie: 1.0.0
  • Bestandsgrootte: 9,5 MB
  • Cijfer: 8

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.