iOS game-update: Modern Combat 3-talent, Race of Champions en koopjes

Modern Combat 3 is fantastisch te besturen, blijkt uit een online geplaatste video van de online multiplayer van de shooter. In Race of Champions voor de iPhone en iPod touch race je online tegen anderen.

GU WO Race of Champions iPhone iPod touch iPad racegameEn, ben je na de iOS game-update van gisteren al voorbij het eerste level van Ghostie gekomen? Het is wat ons betreft dé nieuwe één-knop uitdaging voor iedereen die geen Doodle Jump meer kan zien. Het vergt in ieder geval een stuk meer timing en zo nodig nog meer concentratie. Over talent gesproken: de Trailer van de Dag is wat ongebruikelijk vandaag en laat zien hoe goed je online kan zijn in het geweldige schietspel Modern Combat 3.

Race naar de top: Race of Champions

GU WO Race of Champions iPhone screenshotBen je bekend met het fenomeen Rallycross? Dan weet je waar Race of Champions om draait. Twee coureurs racen tegen elkaar op een baan waarin ze elkaar niet kunnen aanraken. In het midden zit een kruising en kom je op de andere helft terecht. Als je aan het einde van de rit de snelste tijd op de stukken hebt neergezet, win je de race. Race of Champions gaat dus volkomen om je kwaliteiten als coureur en laat daar bovendien een leuk online-model op los. Met je tijden kom je namelijk op een bepaalde plek in de online leaderboards terecht. Vanaf dat punt moet je tegen de personen sneller dan jezelf rijden om hun positie te veroveren – en zij kunnen dat natuurlijk ook bij jou. Het heeft uiteindelijk maar één doel en dat is snelste van de wereld worden. Het spel draait echt om het verbeteren van je tijd en daarom zijn er ook maar vier tracks en vijf auto’s waarin je de klus kan klaren – al moeten er wel nieuwe bijkomen in latere updates. Kortom: de highscore-jager staat een flinke klus te wachten.
Downloaden: Race of Champions (€3,99, universele app)

Stellages omver werpen: Blosics

GU WO Blosics iPhone iPod touch Angry Birds blikken schietenVergeet die varkens die erin schuilen, het gaat om het omver werpen van de stellages! Blosics haalt zijn neus op voor de gemene vogelfratsen in Angry Birds en onttrekt bijna alle dierlijke trekjes aan het spelprincipe van objecten lanceren om stellages onderuit te schoffelen. Je zou ook kunnen zeggen dat Blosics een ontzettend ver doorgevoerde variant van blikjes gooien is. Het telt maar liefst 120 levels ter land, ter zee en ja, ook in het luchtledige. Onderzee komen natuurlijk de echte trucjes los. Dan kun je draaikolken maken om blokken los te wrikken en die weer te torpederen op andere blokken, bijvoorbeeld. En wat dacht je van stroomversnellingen? Blikjes gooien op de kermis is er niks bij! Maar kun je er daar nog knuffels mee winnen, hier word je louter uitbetaald in Game Center-achievements. En in nieuwe speciale ballen, die je in de levels daarna weer kan inzetten. Daarvan zijn er 13 in totaal. Ze vergroten de afwisseling en de uitdaging en dat is welkom, want 120 levels zonder dat er updates zijn uitgebracht is veel. Heel veel.
Downloaden: Blosics (€0,79)

Trailer van de Dag: Modern Combat 3 sniper-montage

Vandaag hebben we een ongebruikelijke video als Trailer van de Dag in de iOS game-update. Ditmaal geen trailer van een spel dat net uit is of nog uit moet komen, maar een gebruikersvideo van iemand die de multiplayer van Modern Combat 3: Fallen Nations verdraaid goed onder de knie heeft. Het onderstreept dat het tijdperk van klungelige shooters op de iPhone en iPod touch voorbij is en dat je een volwaardige online modus in huis haalt met het laatste schietspel van Gameloft. In de Game van de Week-nominering van vorige week waren we al erg te spreken over kwaliteit van de online speelvelden en nu komt naar voren hoe goed je in het spelletje kan worden. Speler psh3141592 (echt, don’t ask) loopt rond, zoomt in en boem… een dode. Hij loopt rond, zoomt in en boem… nog een. Zo gaat het een tijdje door en nergens is sprake van automatisch richten. Dit is niet zomaar een filmpje. Deze video laat zien dat Modern Combat 3 voor de iPhone is wat Halo: Combat Evolved bijna 10 jaar geleden voor de spelcomputers betekende: dat je een schietspel volwaardig kan besturen op het platform. (Maar eerlijk is eerlijk: je ziet ook dat niet iedereen er zo goed in is.)
Downloaden: Modern Combat 3: Fallen Nations (€5,49, universele app)

De koopjeshoek

Je kent het riedeltje inmiddels wel: elke dag zijn er talloze games voor de iPhone en iPod touch tijdelijk in de aanbieding om op te vallen tussen het enorme assortiment dat er voor de iDevices verkrijgbaar is. We pikken er elke dag de leukste tussenuit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 19:26
Categorie Games
Onderwerpen gameloft, iculture speelt, kopen, modern combat, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.