Volvo Ocean Race: volg de zeilboten over de gehele wereld

Het evenement Volvo Ocean Race heeft een eigen iPad- en iPhone-app waarop je het zeilevenement live kan volgen. Je ziet tussenstanden, leest nieuws, en de windrichting waartegen de zeilers vechten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Volvo Ocean Race iPhone iPod touch iPadFraai op tijd voor het grote evenement zelf is de officiële app van de Volvo Ocean Race uitgebracht voor de iPad en iPhone. De applicatie geeft je de mogelijkheid om de locatie van de zeilboten die eraan meedoen, live te volgen op de wereldbol. Je kan ook meteen de windrichting op de oceanen zien, het laatste nieuws lezen en de tussenstanden bekijken. Zaterdag barst het evenement los.

De officiële Volvo Ocean Race-app is niet zo ingewikkeld als de eerste keer zeilen, maar overdondert wel als je er voor het eerst binnenkomt. In beeld zie je de wereldbol met rode lijnen die de trajecten van de zeilboten aangeven. Rechts kun je de zes teams selecteren om te bekijken waar zij zich op dit moment bevinden. Dat wordt live geregistreerd aan de hand van GPS-gegevens, zodat het evenement echt rechtstreeks te volgen is op de iPad en iPhone. Volvo Ocean Race iPad wereldkaartMet de knop Weather linksonder zet je het weer aan, en zie je ook meteen de windrichting waar de ploegen mee te maken hebben. Het menu links herbergt allerlei soorten nieuws.

Daar vind je onder andere de tussenstanden in een tabel met een legenda eronder. Ook kan je er de laatste berichten van de officiële Volvo Ocean Race-site lezen, waar Engelstalige tekst samenkomt met foto’s en YouTube-video’s die online geladen worden. Met de knop Instellingen daaronder wordt er ook gehint naar Twitterberichten binnen de applicatie, maar die zijn twee dagen voor aanvang van de race nog niet te vinden in de app. Als laatste informatievoorziening kun je op de wereldbol op de trajectlocaties drukken om (net als de rest van de app in het Engels) te lezen over de locaties en het programma aldaar. Die informatie wordt geladen in een site die over de wereldbol heen wordt getoond en dat betekent dat je alle informatie op de site kan bereiken. Met het kruisje rechtsboven ga je er vandaan.

De app is universeel en dus ook op de iPhone te gebruiken. Zo kun je de laatste ontwikkelingen omtrent de race overal meekrijgen.

Downloaden: Volvo Ocean Race (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2011, 21:30
Categorieën Nederlandse apps, Sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.