iOS game-update: Minecraft Lite, Infinity Blade 2 en ijzersterke koopjes

Een gratis versie van Minecraft Pocket Edition, het snelle puzzelspel Rolling Kongs en de veelbelovende actiegame Infinity Blade 2 vormen een greep uit het goeds dat gaming voor de iPhone en iPod touch biedt.

GU MA Rolling Kongs iPhone iPod touch headerDrie games waar je niet omheen kan voor de iPhone en iPod touch en een stortvloed aan Thanksgiving-koopjes. We hebben het wel eens minder gek gezien op een maandag in de iOS game-update. Minecraft Pocket Edition Lite geeft je gratis toegang tot de wondere wereld van het simplistisch 3D-hakken, Rolling Kongs is een aanstekelijk snel puzzelspel met veel te veel levels en Infinity Blade 2 maakt weer even prachtige reclame voor zichzelf.

Minecraft Pocket gratis proberen

GU MA Minecraft Pocket Edition LiteHet ontzettend populaire Minecraft heeft rare tijden achter de rug. De onafhankelijke ontwikkelaar gaf een gratis code vrij op internet die insloeg als een bom waardoor hij er geen geld aan verdiende, ging voorts vragen om gulle giften en kreeg die massaal, werkte aan de hand van de vele gebruikersfeedback toe naar een uiteindelijk spel en dat is vorige week voor de pc dan uitgebracht terwijl iedereen al een versie had. (Adem) En ondertussen is er vorige week ook nog een gloednieuwe iPhone- en iPad-versie uitgekomen die weer teruggript naar een oude versie van de pc-variant. Snapt u het nog? De harde feiten: de maker is inmiddels stinkend rijk en ook op de iPhone is het concept aanstekelijk verslavend. In een ontzettend simplistische 3D-omgeving opgetrokken uit grove blokken, kun je de natuur naar je hand zetten en een eigen onderkomen opbouwen tegen de gevaren in de nacht. Je hakt bomen om en verzamelt hout, sloopt schapen en verzamelt je dekbed. Als je voor de nacht maar begonnen bent met een onderkomen zodat je jezelf kan beschermen. En als je bezig bent met je eerste onderdak, dan barst de kracht van Minecraft los. Het inrichten van een een Spartaanse woning die eenvoudig en geheel naar eigen inzicht steeds mooier gehakt, gebouwd en aangekleed kan worden, werkt enorm aanstekelijk. De nu verschenen gratis versie van de iPhone-versie Minecraft Pocket Edition, bevat de slechts helft van de materialen en je kan het spel niet opslaan na het af te sluiten (tricky…), maar heeft charme genoeg om je in het fenomeen Minecraft te zuigen. Bezint eer ge begint.
Downloaden: Minecraft Pocket Edition Lite (gratis, universele app)

Snackpuzzelspel: Rolling Kongs

GU MA Rolling Kongs iPhone iPod touchGoed afgewerkt, mooi aangekleed en leuk om te doen. Dat is het snelle puzzelspelletje Rolling Kongs voor de iPhone en iPod touch dat in totaal meer dan – hou je vast, serieus, NEE ECHT – 456 levels heeft. 456 levels… waarin je een klein speelveld zo moet kantelen dat blokken van dezelfde kleur aan elkaar vastplakken. Als het er vier zijn, veranderen ze in monsterblokken en moet je op het scherm tikken op ze weg te halen. Alle aangehechte blokken van dezelfde kleur worden dan automatisch meegenomen. Je kantelt de speelvelden en verschuift de blokken door met je een vinger een draaibeweging over het scherm te maken. Klinkt eenvoudig en is eenvoudig. Het zorgt ervoor dat je de eerste reeks levels zonder enige moeite in vijf seconden of minder kan uitspelen. En dan heb je ook nog niet eens de optimale score van vijf sterren. Het aantal sterren vermindert al snel als je er een bepaalde tijd over doet of als je teveel onnodige keren kantelt. Nu hoef je wat ons betreft echt niet op 456 levels de maximale score van vijf sterren te halen (dat zijn in totaal gewoon 2280 sterren! 2280!), maar je hebt wel een bepaald aantal nodig om naar de volgende wereld te gaan. Neem je alsjeblieft niet tot doel dit spel volledig uit te spelen, maar download het en vermaak je ermee wanneer je het wil. Het is snel, speelt heerlijk weg en ziet er aanstekelijk vrolijk uit. En… alleen vandaag is ie gratis.
Downloaden: Rolling Kongs (vandaag gratis, anders €0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Infinity Blade 2

Heeft iemand zitten opletten bij de eerste Infinity Blade? Blijkbaar zat er een verhaal in het spel. Schoorvoetend moeten we maar toevoegen dat wij het totaal hebben gemist. In een nieuwe trailer van Infinity Blade 2 wordt duidelijk dat de opvolger duidelijk meer nadruk op het verhaal legt. Dat wordt onderstreept door een inmiddels verkrijgbaar Infinity Blade-boek, maar ook door nadruk op filmpjes met dialogen in het spel. Epic en Chair proberen de game duidelijk nog meer premium-cachet mee te geven dan de serie van zichzelf al heeft. De hoofdrolspeler voelt zich na het verslaan van het ultieme kwaad een man zonder missie. In die dwaling loopt hij pardoes alweer tegen het volgende avontuur aan, met een nieuwe ultieme kwaaddoener natuurlijk. Een sexy vrouwenstem verborgen in een ijzeren masker geeft weg dat het ditmaal niet alleen om de geharnaste hoofdpersoon gaat en dat maakt toch wel nieuwsgierig. Nog iets langer dan een week en dan ligt Infinity Blade 2 voor het oprapen in de App Store. Wordt het wachten je al teveel?

De koopjeshoek

Een nieuwe week, nieuwe koopjes voor de iPhone en iPod touch. De iOS game-update van iPhoneclub.nl selecteert elke werkdag de leukste tijdelijk gratis of goedkopere games. Vandaag is een bijzondere dag. Vanwege Thanksgiving in de Verenigde Staten zijn er ontzettend veel aanbevelenswaardige games afgeprijsd!

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2011, 19:10
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, infinity blade, kopen, minecraft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.