iOS game-update: McGyro, veel koopjes en Infinity Blade II is Game van de Week

Het visueel spetterende zwaardvechtspel Infinity Blade II is de iPhone en iPod touch Game van de Week. Een andere nieuwe topper is het vrolijke Lucky Luke-achtige schietspel McGyro.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Infinity Blade II header GvdWJe zag het van mijlenver aankomen en wij natuurlijk ook. Infinity Blade II is Game van de Week omdat het simpelweg het beste en meest bijzondere is wat er deze week voor de iPhone en iPod touch is verschenen. Maar er zijn meer toppers uitgekomen deze week. Dinsdag las je al over het kaartspel Cabals, gisteren over de nieuwe Tetris en vandaag hebben we McGyro voor je. Daarin neemt een cowboy het op tegen kartonnen marsmannetjes.

McGyro: kartonnen cowboys knallen

GU VR McGyro iPhone iPod touchRichten met kantelbewegingen en schieten met een druk op het scherm. Yeehaa: dit is het verhaal van Sheriff McGyro. Geen cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw, maar wel een koeienjongen die hardnekkig afrekent met bordkartonnen vijandigheid. McGyro is een aanstekelijk vrolijk schietspelletje waarin de computer je beweging en het script van je overneemt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is rondkijken in de verte om op de juiste doelwitten te richten en de virtuele trekker overhalen. McGyro is zo’n schietspel waar ze op de Nintendo Wii makkelijk 40 euro (‘maar dan wel met superfantastisch goedkoop plastic omhulsel voor je controller) voor vragen, maar dan beter en een stuk humoristischer. Zo komt onze heldhaftige sheriff ogenschijnlijk vooral in aanraking met Indianen en dievengilden, maar staat hij daarna plotseling tegenover robots, groene marsmannetjes en de bijbehorende UFO’s. Van karton. Het enige wat minder goed is aan McGyro, is dat het niet echt feedback geeft of je een level goed hebt gespeeld. Binnenkort zal het bijzaak zijn, want dan krijgt dit uitermate vermakelijke knalspel ook nog een multiplayer modus. We zeiden het al eerder: yeehaa. En we menen het.
Downloaden: McGyro (€0,79, universele app)

Smakelijk eten: Sparky vs. Glutters

GU VR Sparky vs GluttersJe begeeft je op een lijn onderin het scherm, waarop je een apparaat hebt waarmee je balletjes kan schieten. Daarboven slingeren slierten gekleurde balletjes over het scherm die niet bij het einddoel mogen komen. Wat? Oh, je kende het al. Juist ja, jij moet de gekleurde balletjes in het goede deel van de sliert schieten om ze weg te halen. MAAR. Het gisteren uitgekomen Sparky vs. Glutters heeft wel degelijk een variant op dat oeroude spelletje bedacht. De balletjes zijn namelijk ronde vreetzakjes die groter worden als ze een balletje gevoed krijgen. Pas als een plomp balletje groot genoeg is, zorgt hij voor de verdwijning van de kleur. Het is maar een kleine twist op het genre dat bekend werd van Zuma (YouTube-video), maar die twist rechtvaardigt dit nieuwe spel wel meteen. Er zijn 60 levels en reken maar dat die ook steeds meer power-ups lanceren waarmee je de rij naar je hand kan zetten. Voor elk level dat je uitspeelt, bouw je weer een stuk van een dorpje op. Dat gebeurt automatisch met een druk hoor, maak je geen zorgen. Sparky vs. Glutters is een leuke nieuwe invalshoek in een genre dat eigenlijk geen nieuwe games meer nodig had.
Downloaden: Sparky vs. Glutters (€0,79, universele app)

Game van de Week: Infinity Blade II

GU-VR-Game-van-de-WeekHet is helemaal geen bekend gebruik eigenlijk: naar een iPhone-game uitkijken. De meeste spellen komen totaal onverwacht (kijk bijvoorbeeld maar naar de geweldige nieuwe Tetris van gisteren) en staan tussen een compleet arsenaal andere nieuwe spellen opeens te downloaden in de App Store. Bij Infinity Blade II was het anders. De opvolger van het technisch indrukwekkende en bijzondere zwaardvechtspel werd aangekondigd bij de onthulling van de iPhone 4S en meteen daarna werd er een releasedatum aan gekoppeld. Daarmee is Infinity Blade II het eerste spel op het platform waar ruim van tevoren een datum voor bekend was. Na de geplande verschijning donderdagochtend 1 december 2012 blijkt: het is het wachten waard geweest. Infinity Blade II is meer van hetzelfde, maar beter. In hoofdlijnen ben je dezelfde gepantserde ridder die een kasteelomgeving infiltreert en oog in oog komt te staan met vijand na vijand, de ene nog zwaarder gepantserd, groter en uitzonderlijker dan de ander. Je ontwijkt, blokt en pareert stoten van de tegenstander en slaat vervolgens letterlijk toe met hakbewegingen. Schuin, recht, stekend, of met een magische aanval met grote vernietigingskracht. Ook in deel twee voelt vechten in Infinity Blade 2 soms als dansen. Er zit een enorme flow en voldoening in een aantal bewegingen getimed blokkeren om de vijand vervolgens loeihard aan te pakken. En alles er omheen… is mooier geworden dan in deel 1. Je trekt opnieuw meermaals langs gangen, arena’s, bruggen en kasteelvertrekken, maar ditmaal veranderen ze in de loop van tijd. Er wordt bovendien context gegeven aan waarom je elke keer dezelfde route aflegt. Er is ruimte gemaakt voor een verhaal, dialoog en personages die méér inbrengen dan drie dodelijke stoten op je helm. Het spel heeft meer om het lijf en daardoor rechtvaardigt het zijn prijs ook meer. Het maakt het ook makkelijker dan in het eerste deel om jezelf een langere periode helemaal in de game te verliezen, maar het is óók nog steeds net zo geschikt om even vijf minuten op te pakken. Hoe je het ook speelt: Infinity Blade II is subliem.
Downloaden: Infinity Blade II (€5,49, universele app)

Een aantal spelers melden problemen met het opslaan van hun voortgang in de game. Wij vermoeden dat een toekomstige update van het spel dit probleem zal oplossen. Wil je geen risico lopen, dan raden wij je aan om deze update af te wachten voordat je het spel koopt.

De koopjeshoek

Er zijn zoveel games beschikbaar voor de iPhone en iPod touch, dat er elke dag games tijdelijk worden afgeprijsd om een dag of geringe periode in de spotlight te staan. De iOS game-update kiest elke werkdag de leukste en mooiste tijdelijke acties uit. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2011, 20:02
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, infinity blade, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.