iOS game-update: Man of Steel, Way of the Dogg en Gangstar Vegas is Game van de Week

Gangstar Vegas is Game van de Week en we knokken in twee nieuwe iPhone en iPad games: Man of Steel en Way of the Dogg met Snoop Dogg.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VR Man of Steel headerHet was op de valreep met Man of Steel en Despicable Me: Minion Rush uiteindelijk geen slechte gamesweek, waar de eerste dagen nog volledig in het teken van aankondigingen stonden. Maar toch zijn het knokspel met Superman en het lachwekkende renspel geen Game van de Week geworden. Die eer gaat naar een topper van vorige week, van buitengewone proporties en met een open wereld waar je u tegen zegt: Gangstar Vegas. Oh en hee, we hebben ook nog een knokspel met niemand minder dan Snoop Dogg.

Man of Steel: knokken met cape

GU VR Man of Steel iPad screenshotEen nieuwe superheld met een film, een nieuwe superheld met een game van een film en dus een nieuwe Infinity Blade-achtige game op de iPhone en iPad. Want zo gaat dat de laatste maanden in iOS-gamesland. Alas: in Superman Man of Steel ga je andermaal vechtpartijen aan door eerst aanvallen van de tegenstander te ontwijken met ontwijkknoppen in de hoeken van het scherm, en sla je dan getimed toe door je kapot te vegen in beeld. Elke rake veeg is een klap en zo worstel je door totdat de levensbalken bovenin beeld leeg zijn. Tegelijk werk je aan de kwaliteiten van de man wiens S niet langer Super staat, en kan je hem nieuwe en betere pakken aanmeten, en investeren in krachten als rode laserogen om je tegenstander een extra ferme tik mee te verkopen. Man of Steel voelt enigszins dynamisch doordat harde tikken het gevecht naar een andere plek kunnen verhuizen, en dit type gevechten is ook nog steeds spannend en goed. Maar toch: dit spelprincipe is al zo vaak gedaan…
Downloaden: Man of Steel (€2,69, iPhone 4+, iOS 5.0+)
Ook verkrijgbaar: Man of Steel HD (€4,49, iPad 2+, iOS 5.0+)

Way of the Dogg: knokken met beats en Snoop.

GU VR Way of the Dogg iPad iPhoneEen vechtspel met de Snoop D-o-double-g! Dat is niet iets van alledag, willen we maar even zeggen. En dat geldt ook voor de manier waarop je dit vechtspel speelt. Het komt hier niet aan op achteloos op virtuele knoppen rammen, en ook het ontwijken-en-zwiepen uit Man of Steel is niet aan de orde. Hier deel je klappen, trappen en slinkse rechtsen uit door je aan de maat van de muziek op het spel te houden. Instrumentale deuntjes die al dan niet afkomstig zijn van Snoop Dogg’s volgende album Reincarnation spelen en worden gevisualiseerd met aanraakpunten en slides in beeld, en jij dient er op gevoel van de maat en je eigen ritmegevoel op te drukken en te vegen. Gelukkig bouwen de instructies in beeld op, en zie je zo waar je reeks acties begint en waar eindigt. Er zijn meer vechtspellen op ritme geweest, met name op de Nintendo DS om alles uit dat aanraakgevoelige onderste scherm te halen. Op het iPhone-beeld zitten je vingers wel in de weg om iets van de actie mee te krijgen, en daardoor komt de 20 missies tellende game beter tot zijn recht op de iPad. Maar denk de monotone becommentariëring van de rapper zelf weg, en je hebt wel een spel dat de nummer één eigenschap deelt van ritmevechtgames: als het goed gaat, flowt het zo lekker.
Downloaden: Way of the Dogg (€2,69, universeel, iPhone 4S+, iPad 2+, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=zNdX7pTAnrg

Game van de Week: Gangstar Vegas

Game van de WeekOoit was er een spelletje dat heel graag Grand Theft Auto 3 wilde imiteren op de iPhone en iPad. We lachten het weg. Er kwam een opvolger die het nog harder probeerde, en nog meer kromme tenen bezorgde. Toen kwamen er vervolgen die al een beetje in die buurt kropen. En nu is er Gangstar Vegas. Het nieuwste deel in de spelreeks van Gameloft heeft een ambitie die ooit niet was voor te stellen op iOS. De game heeft Las Vegas én het woestijnachtige gebied er omheen gemodelleerd een geeft jou het genoegen er doorheen te rennen, motorscheuren, autorijden en er zelfs overheen te vliegen op allerlei manieren. De wereld van de nieuwste Gangstar is negen keer groter dan de vorige, en in die zonovergoten omgeving heb je ook nog eens 80 missies om te volgen. Die, en dat is voor het eerst in de serie, ook nog eens ingeleid worden met hier en daar grappige dialogen. Het uitgangspunt als vechtsporter met connecties in de onderwereld is een prachtig startpunt voor de vele soorten actie en missies die je afwerkt in Gangstar Vegas – en met een betere besturing dan Grand Theft Auto III en Vice City op de iPhone en iPad, is Gangstar uitgegroeid tot dé open wereld-game op het platform. Een geweldig staaltje doorzettingsvermogen.
Downloaden: Gangstar Vegas (€5,99, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.