Adobe’s Ginger-app voor iPad maakt presentaties met animaties

Adobe heeft Ginger ontwikkeld, een iPad-app waarmee je mooie presentaties op de tablet kunt maken. De Ginger-app is nog niet officieel aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ginger-adobe-ipadAdobe heeft plannen om een PowerPoint-achtige app uit te brengen. Ginger voor ipad is bedoeld om makkelijk een verhaal te kunnen vertellen in een geanimeerde presentatie. Je krijgt er een flinke hoeveelheid foto’s en grafische elementen bij, die je meteen in je presentaties kunt verwerken. Ginger kan worden gebruikt voor een salespitch of voor een spreekbeurt op school. “Een geweldig verhaal, goed verteld, kan de wereld veranderen”, zeggen de makers in een productvideo.

“Maar het is moeilijk om een geweldig verhaal te laten zien. Je moet een schrijver zijn, een artiest, een animator en je moet een hoop tijd hebben”. Met Ginger lukt het allemaal in minuten, zonder dat je een MBA of een diploma van de Kunstacademie hoeft te hebben.

Ginger regelt de animaties, het delen en publiceren. Dat Adobe achter de nieuwe app zit is niet meteen duidelijk. Ginger doet zich voor als een zelfstandig bedrijf, maar wie zich inschrijft voor meer informatie krijgt een bevestigingse-mail vanuit Adobe. De demonstratie laat zien dat Ginger in ieder geval op iPads werkt, maar mogelijk ook op andere tablets.

Er zijn ook demofilmpjes, waarmee je kunt ervaren hoe een doorsnee presentatie eruit ziet. Zoals deze, over taaislijmziekte:

Met Ginger probeert Adobe waarschijnlijk meer voet aan de grond te krijgen buiten de traditionele desktopwereld. Er is echter wel een probleem: terwijl Adobe op de desktop de marktleider is met Photoshop, is er op iOS en Android meer concurrentie. De drempel om toe te treden is verlaagd dankzij de App Store, waardoor kleine en onbekende ontwikkelaars met een goede app ook kansen hebben om door te breken. Adobe heeft behalve Photoshop nog andere iPad-apps: ze hebben bijvoorbeeld Parallel en Contour ontwikkeld om de mogelijkheden van de Mighty-tekenpen en Napoleon-lineaal voor iPad te demonstreren. Die komen pas in de loop van 2014 op de markt.

De Ginger-app is nog niet officieel door Adobe aangekondigd en is ook nog niet te downloaden. Je kunt je inschrijven om op de hoogte te worden gebracht als Ginger van start gaat.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 15:16
Categorie Productiviteit
Onderwerp adobe

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.