iOS game-update: LEGO Legends of Chima, LEGO City Fire Hose Frenzy en Swing King

Swing King is een actiespel voor de iPhone met fantastische stijl. LEGO heeft eveneens nieuwe iPhone-games: Chima en Fire Hose Frenzy.

GU DO LEGO Fire Hose Frenzy headerLEGO zit niet stil dezer dagen. Aan het prille begin van 2013 brengt de Deense bouwsteentjesfabrikant liefst drie games uit voor iPhone en iPad. Gisteren schreven we LEGO Hero Academy Brain Attack af, omdat het spel simpelweg niet leuk is. Hoe brengen de nieuwe Lego Legends of Chima: Speedorz (racen) en LEGO City Fire Hose Frenzy (brand blussen) het er af? Swing King is ook nieuw: een vrolijk actiespel met een leuk uiterlijk.

We besteedden vanochtend al apart aandacht aan de reflex/ puzzelgame Hundreds.

Racen met blokjes: LEGO Legends of Chima

GU DO Lego Legends of Chima SpeedorzFietelijk is er helemaal niet zoveel LEGO aan LEGO Legends of Chima: Speedorz. Je racet met een LEGO-poppetje en pakt de kenmerkende noppen op als valuta waarmee je volgende racetuigen kan kopen, maar verder zijn de omgevingen grotendeels inwisselbaar met elk willekeurig racespelletje. Toch schuilt er meer achter dan je zou denken: Chima is een geheel nieuwe reeks die speciaal wordt opgezet voor nieuwe speelgoedsets én games, met onder andere een grote online game voor andere platformen. Dit racespelletje met de bijnaam Speedorz is vrij simpel van opzet. Je start races tegen anderen die je niet op de baan ziet, maar wel ziet hoe snel je ten opzichte van diegene bent doormiddel van een balk bovenin beeld. Zo is het bedoeling dat je eerder finisht en dat doe je onder andere door blauwe blokjes te sparen waarmee je een turbo kan activeren. Dat doe je door een knop rechtsboven in beeld als een trekpop naar beneden te halen. Sturen doe je met een pijl links en rechts en zo zoef je de circuits door die vaak wat standaard beginnen, maar gaandeweg talloze alternatieve routes blijken te bieden. De besturing moet zeker op de iPhone 5 even wennen, omdat de game er niet voor is geoptimaliseerd en je daardoor niet goed drukt bij aanvang. Maar los daarvan is Chima: Speedorz best aardig. Wie al eens andere Lego-games heeft gespeeld weet het: het verzamelen van noppen kan maar zo verslavend werken.
Downloaden: LEGO Legends of Chima: Speedorz (gratis, universeel, iPhone 4+ en iOS 4.3+)

Blussen maar: LEGO City Fire Hose Frenzy

GU DO Lego Fire Hose levelWaar het bij LEGO Hero Academy nog niet zo duidelijk is, en waar Legends of Chime hooguit een beetje naar hint, is het bij LEGO City Fire Hose Frenzy duidelijk dat dit echt een promospelletje is om interesse te weken voor nieuwe bouwsets van het merk. In het spel ben je een brandweerman met slang die verschillende brandje moet blussen in gebouwen. Qua concept komt het spel overeen met het redelijk succesvolle Sprinkle: je bestuurt de hoogte van de brandweerman in combinatie met de richting van de slang. Het verschil is dat je hierin geen rekening hoeft te houden met de hoeveelheid water: als je de brandjes maar geblust krijgt. Naar gelang de tijd die je daarvoor nodig hebt, ontvang je maximaal drie sterren. Daarvoor mag je vooral beide duimtoppen op het beeld houden om snel te reageren, want dat is nog een verschil: Fire Hose Frenzy is wat sneller dan Sprinkle. De game is gratis te downloaden en dat is maar goed ook, want Lego Stad Brandjesblus Bonanza [vrij vertaald hoor] telt slechts achttien levels. Wel heel erg weinig.
Downloaden: LEGO City Fire Hose Frenzy (gratis, universeel, iOS 5.0+)

GU DO Lego City Fore Hose Frenzy falt

Trailer van de Dag: Swing King

GU DO Swing King iPhoneEen overbekend spelidee in een nieuw jasje stoppen, dat kan je wel aan uitgever Chillingo overlaten. Want was het niet onder Chillingo’s hoede dat Contre Jour is uitgebracht? Swing King is een nieuw iPhone-spel waarin je van object naar object slingert met de hoofdpersoon. Dat is in dit geval een wit wolkje met plakhanden die zich wat graag vastklampen aan de ronde roze objecten die op handige plekken zweven. Soms kan je de objecten verschuiven, soms zijn er groene plakkertjes die je zelf op het beeld kan vastpinnen zodra je er een sprong mee maakt. Er zijn liefst 92 levels meteen out-of-the-box te spelen, maar het probleem is: Swing King komt eigenlijk niet echt los. De levels blijven een beetje stranden in gewoon steeds wat anders opgestelde objecten. Soms zijn de sterren die je in een level kan halen onderweg (natúúrlijk zijn die er!) wat lastiger opgesteld, maar verder wordt Swing King ook niet echt moeilijker. De levels zijn gewoon veel minder uitgesproken en krachtig dan in bijvoorbeeld Pudding Monsters of het vanochtend besproken Hundreds. Maar mocht je nou niét bekend zijn met dergelijke spellen, dan is Swing King best een aardige entree. De stijl van het spel, zowel in geluid als in beeld, is om op te vreten.
Downloaden: Swing King (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 18:40
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.