Get Fit: Nederlandse iPhone-app maakt van sporten een spel

Get Fit is een Nederlandse iPhone-app waarmee jij en drie vrienden een willekeurige workout bij elkaar dobbelen in spelvorm.

Get Fit schema van trainingenGisteren schreven we over apps die helpen bij de goede voornemens voor 2013 en linkten we naar applicaties die je daarvoor nodig hebt. Er zijn natuurlijk meer vissen in de zee van sport-apps; teveel om op te noemen. Het Nederlandse Get Fit verdient wel wat aandacht: die applicatie maakt een spelletje van de sportiviteiten de je voor de boeg hebt. Één tot vier spelers melden zich aan in de app en krijgen beurtelings opdrachten om een lichamelijke oefening te doen.

Voordat je de sessie begint, voer je de namen in van de deelnemende spelers. Ook geef je aan of beurten een halve minuut, 45 seconden of een minuut duren. Voorts begint het circus. Met veegbewegingen aan de onderkant van het scherm eisen spelers hun beurt op en nadat je een overzicht ziet waarop je kan zien welke speler wat heeft geoefend, word je na de worp van een virtuele dobbelsteen naar de daarbij behorende opdracht gewezen. Je ziet meteen een videoinstructie waarop de bedoeling wordt uitgelegd. Snap je hem, dan geef je de telefoon aan een medespeler en laat je diegene bepalen of je de oefening goed of verkeerd hebt uitgevoerd. Degene die de meeste onderdelen goed heeft, wint het spel.

Ontwikkelaar Teun van Buuren legt het verhaal achter de app uit:

Get Fit! is als hobby begonnen voor me, naast mijn baan als militair. De twee verschillende dobbelstenen zorgen steeds voor een unieke combinatie van kleur en aantal ogen die voor een bepaalde oefening staan. Zo dobbel je steeds een verschillende workout bij elkaar. Goed voor de trainingsprikkel. Ik hoop natuurlijk dat het een groot succes gaat worden – ook omdat dat betekent dat veel mensen bewust met hun fysieke gesteldheid bezig zijn.

Get Fit opdrukken videoIn hoeverre Get Fit ook is opgezet als spel; het doel is natuurlijk niet het winnen. Dat is het in beweging komen. Gelukkig helpt de app daarvoor keurig met de filmpjes die je van tevoren te zien krijgt. Je hebt enkel een beetje ruimte op de vloer nodig om de opdrachten uit te voeren. Uitrusting komt er verder niet aan te pas.

Als je het goed doet, moet je zeker als beginnend sporter je spieren wel voelen na de opdrachten. Temeer omdat je elke keer een ander schema bij elkaar dobbelt. Of het echt effectief is, ligt aan je zelfdiscipline. Van Buuren belooft dat de app resultaten laat zien na slechts een paar weken, maar daarvoor moeten jij of je vrienden zelf verzinnen wanneer Get Fit weer aan gaat. Daar helpt de applicatie je niet zelf bij.

Downloaden: Get Fit! (€0,89, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2013, 17:30
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen fitness, goede voornemens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.