BikeFinder: vind je fiets terug met de iPhone

Vind je fiets terug met BikeFinder voor de iPhone. Deze app laat op basis van je GPS-locatie zien waar je je fiets geparkeerd hebt. Niet als hij gestolen is, maar wel op de plek waar jij hem zelf voor het laatst hebt neergezet. BikeFinder kan ook andere spullen terugvinden, zoals scooters en brommers.

BikeFinder iPhone fiets vinden met de iPhoneEr zijn al diverse iPhone-applicaties waarmee je een geparkeerde auto kan terugvinden. Nu doet de gratis Nederlandse app BikeFinder hetzelfde voor fietsen (of eigenlijk alle andere spullen die je ergens op straat achter laat). In de app kan je je huidige locatie opslaan in een van de drie ‘slots’ in de app. Als je vervolgens je fiets zoekt, selecteer je het slot in de app en zie je direct op een kaart waar je bent ten opzichte van je fiets. Vervolgens kan Google Maps een route voor je uitstippelen.

Omdat de app gebruik maakt van locatiegegevens via GPS, moet je de locatie van je fiets bij het neerzetten doorgeven in de app. BikeFinder iPhone kaartJe kiest daarvoor een slot uit waarin je de plek wil opslaan. Dat doe je in het tabblad Save. De GPS-functionaliteit van de telefoon zorgt ervoor dat je plek herkend wordt.

Om je fiets vervolgens te vinden, moet je in het tabblad Find zijn, hetzelfde slot openen en klaar ben je. De kaart met jouw en de fiets’ locatie staan meteen in beeld en met de knop ‘Get directions’ zie je in Google Maps meteen hoe je naar je tweewieler kan lopen. Het enige dat je nu niet moet vergeten, is welke van de drie slots je gebruikt. Een kleine maar handige app.

Downloaden: BikeFinder (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 januari 2012, 14:39
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen fietsen, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.