iOS game-update: hoverboarden in Axon Runners, Duckers, Zombie Swipeout en koopjes

Drie nieuwe iPhone-games bespreken we vandaag: Zombie Swipeout is een Fruit Ninja-varian van Farmville-ontwikkelaar Zynga, Duckers is een verslavend gratis spelletje en in Axon Runners stap je op een hoverboard.

GU DO Header Duckers iPhone iPod touch iPadZynga, het grote gamesbedrijf achter Facebook-gigahit Farmville, laat zich vandaag weer gelden op de iPhone en iPod touch met een totaal nieuw spel. Of nou ja, nieuw… het idee van Zombie Swipeout zal je zelfs bekend voorkomen als je niet vuistdiep in de iOS-gamescene zit. Duckers is een nieuw en verslavend gratis spelletje en Axon Runners is een bijzonder spel waarop je in fraaie 3D-omgevingen op een hoverboard stapt en springt.

Goed hoor, Zynga: Zombie Swipeout

GU DO Zombie Swipeout iPhone iPod touchLaten we er niet te zwaar aan tillen: als fanatieke gamer is het erg grappig om te zien wat Zynga nou weer allemaal uitspookt. Het bedrijf dat een niet te stoppen hit had met Farmville, kloonde daarna de indie-hit Tiny Tower zonder noemenswaardig succes en kocht toen Draw Something voor 200 miljoen dollar op het omslagpunt van de belangstelling. En nu, 31 mei 2012, presenteert Zynga: een Fruit Ninja-kloon! Met zombies! Nou ja! Gewoon twee vliegen in één klap… en met beide thema’s veel te laat! Of is er nog iemand niet zat van zombies? Dan kan je je geluk op. In Zombie Swipeout vliegen ze vanaf de onderkant het beeld in en dalen ze daarna weer, waarbij het aan jou is om ze even aan mootjes te hakken zolang ze in beeld zweven. Dat doe je bij mannetjeszombies en vrouwtjeszombies, maar natuurlijk niet bij het mensenmannetje dat er tussen zweeft. Als je die drie keer om zeep helpt, ben je af en kan je de highscore wel op je buik schrijven. Na elke succesvolle pot stijg je iets (maar dan ook slechts iets) in level en kun je sparen voor de nieuwe wapens die lonken. Er zijn nog wel wekelijkse uitdagingen die je tegen je vrienden kan spelen, maar ons advies is eenduidig: niet zo op cartoonesk bloed geilen en gewoon Fruit Ninja blijven spelen.
Downloaden: Zombie Swipeout (€0,79)
Downloaden: Zombie Swipeout Free (gratis, met reclame)

Graven naar goud: Duckers

GU DO Duckers iPhone iPod touch iPadNet als Zombie Swipeout is Duckers ook niet het origineelste spel dat je in deze iOS game-update zal tegenkomen. Er zijn wel meerdere spellen te verkrijgen waarin je naar goud graaft en als je in de App Store zoekt op ‘Dig’, zie je ook dat sommigen daarvan niet geheel zonder succes gebleven zijn. Duckers pakt het thema op zijn eigen manier op. Die manier is vooral schattig, met een blauwe eend en later een heel scala aan andere poppetjes dat je op de kop kan tikken. Het idee van het spel is dat je graaft naar munten en diamanten voor punten. Dat doe je door een streep te trekken naar het volgende punt waar je naartoe wilt. Met een constante vaart graaft je eend erop af. Afgewisseld met vrije val-stukken waarbij je de iPhone kantelt om zoveel mogelijk punten te verzamelen, houdt je graafavontuur pas op als je tegen een stekelig object of ander gevaar knalt. Munten sparen in het spel gaat sloom, verschrikkelijk sloom zelfs als je ziet hoe duur het eerstvolgende personage of level is. Dat is natuurlijk zodat je echt geld in het spel steekt – bijvoorbeeld om voor 79 cent 1000 munten te kopen of een muntenverdubbelaar op de kop te tikken. Je weet, terwijl je ermee in de weer bent, dat er wel betere games in de App Store staan, maar toch: het is verslavender dan je lief is.
Downloaden: Duckers (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Axon Runners

GU DO Axon Runners iPhone iPod touchHuh, een game van Coca Cola op de iPhone? Ja, maar je moet er wel gewoon voor betalen. Axon Runners is een bijzonder spel. Het plaatst je als hoofdrolspeler op verschillende hoverboards, maar in tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten, is racen wel het minste wat je doet. In de 15 levels die de game rijk is, moet je zoveel mogelijk punten verzamelen. Dat doe je door orbs te verzamelen en obstakels onderweg kapot te schieten, maar dat lijkt toch ook weer niet de focus van het spel. Het is in ieder geval niet waar je het goede gevoel uit Axon Runners uithaalt, en dat goede gevoel is er wel. Axon Runners is een lastig spel. Het spel schotelt je pittige stukken levels voor waarbij je snel achter elkaar scherp moet sturen, onder laserstralen door moet gaan en over obstakels moet springen. Als je af gaat, krijg je een semi-goedmakende tekst op het scherm te zien en kan je daarna meteen weer verder en probeer je nog wat van de score te maken. Maar als het goed gaat, oh, als het goed gaat! Slide op de muren, ontwijk de lasers, dreig in het ravijn te vallen maar weet net op tijd op de rand ernaar te grinden zodat je overleeft en er gaat zowaar een rush door je heen bij het spelen van dit spel. Voor de doorzetters.
Downloaden: Axon Runners (€2,99, universele app – iPhone 4 en nieuwer)

De koopjeshoek

De leukste tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch. Vraag niet hoe het kan, maar put it in a zakje.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 18:20
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, zynga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.