Scalado PhotoBeamer: bekijk je iPhone-foto’s op grote schermen

Scalado PhotoBeamer is een kleine, vernuftige iPhone-app die ervoor zorgt dat je de foto's van je iPhone of iPod touch doodeenvoudig kan weergeven op een televisie met internet, projector, laptop, computer, Mac en alles met internet.

Scalado PhotoBeamer iPhone iPod touchEen projector, een 106 centimeter flatscreen-televisie, de laptop van je vriendin, het beeldscherm van je collega. Als het apparaat een internetbrowser heeft, kan je er je iPhone-fotoalbum op bekijken. De nieuwe applicatie Scalado PhotoBeamer zorgt daarvoor. Je gaat naar de website Photobeamer.com, de app scant de QR-code die je op het scherm ziet en voila: je kan je foto’s op groot scherm aan iedereen laten zien. Een foto opslaan is dan ook nog maar een fluitje van een cent.


Want als je iPhone-foto’s op een pc of Mac in een browser worden geladen, kan je de foto gewoon met een rechter muisklik opslaan. De foto wordt dan niet in al te hoge resolutie opgeslagen, maar het is leuk meegenomen bij Scalado.

Scalado PhotoBeamer hoe het werktAls je de app opstart, krijg je het verzoek eerst je beginfoto te selecteren, waar vanuit je fotocollectie gestart zal worden. Pas als je dat gedaan hebt, verandert de app in een QR-code scanner en kan je de code detecteren op het andere apparaat. De gekozen foto komt groot in beeld en met vegen naar links en rechts op de iPhone, ga je naar de vorige en volgende foto’s die zichtbaar zijn op het grote scherm.

In de applicatie kan je instellen of de foto’s volledig worden weergegeven, of ze uitgesmeerd moeten worden over het beeld, of dat ze in een ouderwets, dia-achtig uiterlijk worden weergegeven. PhotoBeamer voorziet alle foto’s dan van ronde zijkanten en een donker, ietwat groezelig effect dat zo uit Instagram kan komen. In onze testsessie worden de meeste foto’s snel geladen. Sommige, zwaardere foto’s hebben even nodig om scherp te worden, maar heel storend vinden we het niet. De PhotoBeamer veegt foto’s net zo fraai in en uit beeld als de iPhone zelf.

De functie van Scalado PhotoBeamer is subliem in al zijn eenvoud, maar toch zien we in een update graag dat je zelf kan kiezen welke fotomap je opent. Zeker als je de iCloud Fotostream gebruikt of meerdere albums hebt aangemaakt, wil je die kunnen kiezen vanuit de app. Wat ons betreft is het slechts een kwestie van tijd voordat gerenommeerde apps een soortgelijke functie implementeren.

Downloaden: Scalado PhotoBeamer (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.