iOS game-update: Ghost Trick, Reckless Racing 2, Gorilla Gondola en koopjes

Het voetbalmanagementspel Football Manager Handheld 2012 is tijdelijk voor de helft te downloaden op de iPhone en iPod touch. De nieuwe game Gorilla Gondola doet denken aan Donkey Kong voor de oude Nintendo's.

GU DO Reckless Racing 2 iPhone iPod touchEen aap die zichzelf niet alleen op de borst klopt, maar ook fanatiek op en neer stuitert op een kabelbaankarretje. Uitgeklopte bolides die op alle fronten te tunen en te verfraaien zijn en toch bijna aaibaar overkomen. En een overledene die van het ene naar het andere object manoeuvreert om zijn eigen overlijden te achterhalen. Hoezo, de fantasie van gameontwikkelaars houdt een keer op? De iOS game-update vandaag zit gewoon vol verrassingen.

Opgepropte musclecars: Reckless Racing 2

GU DO Reckless Racing 2Opgeklopte auto’s zien er opeens niet zo mannelijk meer uit als ze ook nog eens opgepropt zijn. Dat oordeel kan iedereen vellen bij het spelen van Reckless Racing 2. Alvorens je aan de race-actie begint, duik je namelijk eerst de garage in. Daar draait je stoer bedoelde vierwieler rond op een plateau en kun je hem behangen met talloze upgrades die hem krachtiger maken en hem een leuker smoeltje kunnen geven. Op de een of andere manier zien de Mustang-achtige musclecars er echter verrassend knullig uit en dat past precies in het plaatje van het racespel van Polarbit. De races bekijk je namelijk van bovenaf en je moet niet te zwaar tillen aan realisme. Het draait meer om efficiënt slippen dan haarscherp de bocht insturen. Daar is de besturing dan ook naar, met twee pijltjes voor de richting en twee voor de gas en rem – al zijn er ook 4 alternatieven. Reckless Racing 2 telt 40 uitdagingen op 24 verschillende circuits en splitst de spelervaring op in verschillende spelmodi. De ene keer moet je zo’n snel mogelijke rondetijd neerzetten, de volgende keer mag je niet achteraan hangen omdat de achterste wordt vernietigd in de race. Het spel wordt compleet gemaakt door een online multiplayer en wordt gesierd door prachtige beelden en circuits, maar het genre topdown-racers dreigt wel een beetje vol te raken.
Downloaden: Reckless Racing 2 (€3,99, universele app)

Slingeren naar bananen: Gorilla Gondola

GU DO Gorilla Gondola iPhone iPod touchDK, Donkey Kong is here zou je – mits je een Nintendo 64-verleden hebt – bijna oprakelen bij het aanzien van Gorilla Gondola. De kakelverse game heeft een grote goedaardige aap in de hoofdrol, legt de nadruk op corny muziek en laat je bananen sparen die wel héél erg lijken op de soortgenoten die je kan pakken in de Donkey Kong-games. De makers van Gorilla Gondola dragen Donkey Kong blijkbaar een warm hart toe en dat niet alleen, nee, ze hebben ook nog de noviteit van de heren van Nintendo. Je speelt het spel op een unieke manier. Als gorilla zit je op een kabelbaanhokje dat je naar beneden kan duwen als je erop springt. Door de iPhone (of iPod touch of iPad) te kantelen, beïnvloed je de positie van de aap en zo dien je acrobatisch tussen alle objecten door te springen en het fruit te snaaien. Het spel is daar redelijk vergevingsgezind in. Het elastiek voelt net zo plakkerig als een zo’n joekel van een kauwgombal in je mond. Pas als je tegenstanders in latere van de acht werelden ook zelf beginnen te bewegen, wordt de moeilijkheidsgraad flink opgevoerd. Gorilla Gondola voelt soms wat sloom, maar houdt zich op de zwakkere momenten staand door de prachtige, detailrijke 2D-beelden die ook weer er doen denken aan het kleurenpalet van de aloude Donkey Kong-games. Zo voelt een gloednieuw spel toch een beetje als een trip down memory lane.
Downloaden: Gorilla Gondola (€1,59, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=bAoj-bfxzTI

Trailer van de Dag: Ghost Trick

GU DO Ghost Trick Phantom Detective iPhone iPod touch iPadHet origineel op de Nintendo DS verschenen Ghost Trick is het laatste uitgekomen lievelingetje van de Japanse gamedesigner Shu Takumi, de geestelijke vader van de Phoenix Wright-spellen. Ha, daar kwam die kennisknobbel even goed van pas. Dit keer kruip je niet in de huid van een advocaat die zijn cliënt moet verdedigen, maar speel je een net overleden man. Heus. Aan jou de taak om er als geest achter te komen waarom je overleden bent, door van het ene levenloze object naar de ander te gaan. Dit doe je door complexe oorzaak-gevolg puzzels op te lossen, waarin je verschillende objecten moet beheksen om de omgeving te beïnvloeden. Omdat je alleen naar objecten die bij jou in de buurt kunt springen, zul je moeten puzzelen om van punt A naar punt B te gaan: zo spring je bijvoorbeeld van een magnetron naar een fiets, laat je deze fiets naar rechts rollen en spook je daarna verder in een honkbalknuppel. Ondertussen ontpopt er een verhaal gevuld met mysteries, goed geschreven dialoog en vloeiend geanimeerde personages. Je kunt de eerste twee hoofdstukken van Ghost Trick gratis spelen. Daarna moet je €3,99 betalen voor hoofdstuk 3 tot en met 7, of €7,99 voor het volledige pakket. Een fors bedrag, maar daar krijg je wel één van de betere en meest inventieve games van de Nintendo DS voor terug.
Downloaden: Ghost Trick: Phantom Detective (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Anders nog iets? Oh, de koopjes van vandaag? Ja hoor, we hebben de tijdelijke aanbiedingen op gamesgebied gewoon weer voor je op een rij gezet.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2012, 18:46
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.