Nummi: Nederlanders maken Rummikub-alternatief voor Wordfeud

Na Scrabble heeft nu ook Rummikub de Wordfeud-behandeling gekregen voor de iPhone, iPod touch en iPad. Je kan Nummi gratis downloaden, andere spelers toevoegen en online potjes tegen elkaar spelen.

Nummi iPhone iPod touch Rummikub onlineDe Nederlanders Tom en Susan Pesman, broer en zus, wilden naast Scrabble nu ook wel eens een ander klassiek bordspel op afstand tegen elkaar spelen. Dus kwamen ze met Nummi, een online speelbare variant van het spel Rummikub. Spelers krijgen een plank met cijfers en leggen daarmee combinaties op tafel, of profiteren van bestaande combinaties door minstens dertig punten op tafel te leggen. Je kan zowel oplopende cijferreeksen als 3 of 4 dezelfde cijfers spelen. Het spel is te spelen met 2, 3 of 4 mensen die een pushmelding krijgen als ze aan de beurt zijn. Na de iPhone-versie zal het spel ook op Android verschijnen.

Wordfeud mag dan niet het mooist afgewerkte spel op de iPhone en iPod touch zijn; Nummi gaat er visueel nog onderdoor. Het spel ziet er erg simplistisch uit met zijn vlak-zwarte uiterlijk en drukke zwart-grijze stipjesachtergrond waar de steentjes op gelegd worden. Gelukkig zijn de cijfers helder leesbaar, zowel op de plank als op tafel. Ook de kleuren zijn goed van elkaar te onderscheiden. Je kan rijtjes verplaatsen door ze lang ingedrukt te houden. Cijfers die net zijn toegevoegd herken je aan een groene rand. Aan het spel is niets gewijzigd en dat staat dus nog steeds als een huis: wie zijn cijfers als eerst kwijt is, wint.

Voordat je online aan de slag gaat, moet je een account aanmaken in Nummi bestaande uit een e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord. Vervolgens kan je op zowel je e-mail als je gebruikersnaam gevonden worden door andere spelers. Helaas worden er geen spelstatistieken bijgehouden in Nummi. Wel zijn er advertenties onderin beeld in het menu en tussendoor. Die kan je weghalen voor eenmalig 1,59 euro.

Downloaden: Nummi (gratis, universele app)

Let op: Nummi lijkt te bezwijken onder de aandacht die dit artikel heeft veroorzaakt. De server reageert niet altijd en een account maken gaat moeizaam.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2012, 20:03
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen rummikub, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.