iOS Game-update: eerste beelden GTA III, Flip Riders en Helium Boy

Een nieuwe week, een nieuwe stapel iPhone-games. In de platformer Helium Boy houd je jezelf in de lucht met ballonnen en Flip Riders laat je balanceren op een motor in rare omgevingen.

Grand Theft Auto III iPhone iPadHet kan niet elke dag feest zijn voor de gamers die op zoek zijn naar iets nieuws, iets anders. Na de heerlijke Game van de Week Squids, bewandelen we de eerste Game-update van deze week een conservatief pad. Helium Boy is een platformer waarin je jezelf omhoog houdt met ballonnen, Treasure Defense HD mengt tower defense met magie en Flip Riders laat je balanceren op een motor. Niks aan de hand? Toch wel: de eerste bewegende beelden van GTA III zijn er!

Eerste video van GTA III op iPhone

Vorige week kondigden we het al aan in een apart bericht: Grand Theft Auto 3, ofwel GTA III, komt naar de iPhone 4S en iPad 2. Nu is bekend geworden dat het spel enige tijd daarna ook op oudere iPhone’s te spelen zal zijn. Het lijkt erop dat ontwikkelaar Rockstar (en wie weet Apple zelf ook) het spel eerst voor de nieuwe telefoon beschikbaar wil maken, waarna het aan de slag gaat met de code en het spel ook geschikt moet worden voor de telefoons die we nu koesteren. Goede zet om je spel tweemaal onder de aandacht te brengen, maar we hopen van harte dat het geen trend wordt in iPhone-gamesland. Goed, op naar de video: kijk zelf maar. Het is precies de GTA III die we nog kennen van de PlayStation 2. Vloeiend, gewelddadig en met een wereld waarin genoeg te doen is. Het spel komt nog dit najaar uit.

Opgelaten: Helium Boy

GU MA Helium Boy iPhone iPod touchHet gebeurt niet zo vaak op de iPhone en iPod touch, maar het platformspelletje Helium Boy heeft er in een update een beginnersmodus bij gekregen omdat het voorheen voor sommige spelers te moeilijk was. Ja, dat verwacht je niet bij het zien van het screenshot hiernaast of onderstaande trailer. Het komt door de keuze van het 2,5D-perspectief in Helium Boy. Wat is het geval: je bent een jongetje met een pomp en heliumballonnen. Die blaas je op zodat je hoger kan springen en een stukje kan zweven. Vervolgens dien je op de goede plekken te landen om sterretjes te pakken en te voorkomen dat je doodgaat. Dat laatste is nog wel eens lastig met het perspectief van het spel, waarin een beetje diepte gecreëerd wordt en het zodoende lastig is om te besturen waar je gaat landen met een d-pad die voor een plat spel is gemaakt. Niettemin heeft de sfeer van het spel gedurende acht hoofdstukken dat heerlijke onschuldige van Super Mario-games. Misschien stellen we daarom wel zo’n hoge eisen aan de gameplay.
Downloaden: Helium Boy (€1,59)

Iedereen in positie? Treasure Defense HD

GU MA Treasure Defense mannetjeEen nieuwe week, een nieuwe tower defense-game. In Treasure Defense HD sla je de marcherende aanvallers van je af door torens te bouwen, maar vooral door magie op de infiltranten los te laten. Er zijn namelijk maar drie verschillende torens. Ja, je kan ze wel upgraden op maar liefst zeven verschillende niveau’s, maar het verschil wordt pas echt gemaakt door de spreuken. Daar zijn er tien van die je met genoeg pingping en geduld kan inzetten op de tegenstander. Toegegeven: Treasure Defense HD doet eigenlijk helemaal niets nieuws in het genre, het ziet er alleen lekker en onderscheidend uit met zijn vierkante dorpjes waar de troepen doorheen trekken en waar het kwaad wordt geschiedt. Het mag dan geen bijzonder spel zijn, mooi is het wel.
Downloaden: Treasure Defense HD (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Flip Riders

Het aardige van overbevolkte spelgenres is dat de laatste aanvullingen in een genre iets anders moeten doen om op te vallen. Bij Flip Riders is dat overduidelijk de stijl geworden. Het is het zoveelste spel op de iPhone en iPod touch waarin je een gemotoriseerde tweewieler in balans moet houden door de iPhone naar rechts of naar links te kantelen of met een slider. Maar… dat hebben we nog niet gedaan terwijl we door de poortjes van zandkastelen reden, haaien uit groene Super Mario-buizen overvlogen en de ondergrond ter plekke werd opgehoogd of verlaagd. Flip Riders is maf en belaagt je niet alleen met dertig levels in 6 werelden, maar ook met zes personages waaronder een Breezermeisje op scooter en Tron-achtige gast op euh… iets dat rolt op twee wielen. Tegen een kleine puntenvermindering kun je tijdelijk in slowmotion rijden en om je nog langer zoet te houden, zijn er letters die je kan verzamelen voor extradeluxe punten. Zeg maar gerust geFlipte Riders.
Downloaden: Flip Riders (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=poGGirH3_lU

De koopjeshoek

Met een assortiment van meer dan 500.000 apps voor de iPhone, iPod touch en iPad, kun je er donder op zeggen dat er elke dag noemenswaardige games in de aanbieding zijn. Vandaag selecteerden we:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 19:09
Categorie Games
Onderwerpen grand theft auto, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.