Instapaper 4.0: nieuwe interface, Search Subscription en nieuwe functies

Instapaper 4.0 is vandaag in de App Store verschenen. Deze update voegt een nieuwe interface, extra functies en ook de betaalservice Search Subscription toe.

Instapaper 4.0Instapaper is een populaire app om artikelen later in te lezen. Sinds de komst van iOS 5 dreigt deze dienst echter z’n bestaansrecht te verliezen: Safari’s Reader-functie heeft namelijk veel gemeen met de app. Het is waarschijnlijk niet helemaal toevallig dat versie 4.0 van Instapaper zojuist is uitgekomen. In deze nieuwe revisie vind je een geheel nieuwe interface en een aantal extra functionaliteiten. Ook is Search Subscription, een betaalde dienst van Instapaper, nu in de app te gebruiken.

Search Subscription InstapaperDe nieuwe layout vervangt de lange lijst aan opgeslagen artikelen met een aantal rechthoeken. Hierin zie je de kop van het artikel, de bron, een korte samenvatting en hoeveel je er al van hebt gelezen. Swipe je over een artikel, dan verschijnen er knoppen om hem te verplaatsen, verwijderen of te kopiëren.

Wil je zoeken naar een eerder opgeslagen artikel, dan moet je hier een ‘Search Subscription’ voor afsluiten. Je betaalt €2,39 voor een abonnement van 3 maanden. Noodzakelijk, vindt Instapaper, want je zoekt niet op je iPad zelf. In plaats daarvan navigeer je door artikelen opgeslagen op de servers van Instapaper, die voor jou worden geïndexeerd.

Het Friends-tabblad is volledig aangepast om een uitgebreider aanbod te geven. De app kijkt naar wat je vrienden eerder via Facebook deelden, zodat je dit binnen de app kunt lezen. Het Editors-tabblad biedt je alleen maar content van Givemesomethingtoread.com, maar dit is geheel geïntegreerd in het design van de app.

Downloaden: Instapaper (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2011, 19:26
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.