The Moodist: leg vast hoe je je voelt met iPhone-app

The Moodist voor de iPhone is een echte lifehacking-app waarin je gevoelens kan vastleggen op locatie. De app geeft je ook ludieke tips.

The Moodist iPhone app gevoelens vastleggenHoe voel je je eigenlijk? Het is een vraag die Facebook zomaar stelt om een statusupdate van je te ontlokken, maar misschien is het een vraag waarvan je het antwoord het liefst voor jezelf houdt. The Moodist is een nieuwe applicatie voor de iPhone waarmee je het vastlegt. Je checkt als het ware met je humeur: de app onthoudt hoe je je voelt, bewaart je beschrijving en eventueel bijgevoegde foto en de locatie waarop je incheckt. Hij helpt je ook je hart te luchten, met onverwachte tips in het Daily Tips-tabblad.

Die laatste moeten we toch even als eerst noemen. The Moodist had het in het Tips-tabblad makkelijk vanaf kunnen brengen en gewoon wat afgezaagde quotes kunnen plempen. Maar dat doet de applicatie niet, in ieder geval op basis van onze testsessie. Howl at the moon is de tip van vandaag. De applicatie verzoekt je op het eind van een steiger te gaan zitten en met een zaklamp en warme jas rond te kijken en te luisteren naar de geheimen van het water. En deel vooral ook je geheimen terug, voor of nadat je als een wolf naar de maan huilt. Tja, het is wel net even pakkender dan een quote.

Het tweede tabblad vormt echter de hoofdmoot van deze lifehacking-app. Daarop kies je eveneens in het engels eerst uit een gevoel verbonden aan een kleur. Het is nogal aan scala waar de app je uit laat kiezen. Als je geprikkeld bent, heb je nog altijd de keuze tussen buzzed, creative, intellectual, active en inspired te kiezen – en zo vallen er altijd wel meerdere gemoedstoestanden te kiezen. Druk er op een en de app toont je locatie en een veld om een aantekening in te maken, tags toe te voegen en eventueel een foto en/ of een audio-opname toe te voegen.

The Moodist lifehacking gevoel invoeren iPhone The Moodist dagverslag humeur

Gevoelens die je hebt ingecheckt, kan je terugvinden in het tabblad Visualize waarin de gemoedstoestanden op rij staan en het tabblad Mood Map, waarop de humeuren op locatie op een kaart zijn gesorteerd. In beide gevallen kom je op een door kleur en foto overheerste pagina terecht waarin opvallend weinig ruimte is voor je aantekening, zodat je daar al snel doorheen moet scrollen. Niet erg slim, net als de eigenschap dat je eigenlijk nergens op tags kan zoeken. Misschien komt dat in een latere versie. Ook zonder dat gegeven is Moodist wel een leuke en bovendien reclamevrije en gratis app om je gemoedstoestand mee te tracken. Daar kan je best happy van worden.

Downloaden: The Moodist (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 maart 2013, 19:15
Categorie Lifestyle
Onderwerp lifehacking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.