iOS game-update: Dead Trigger 2 aangekondigd, Galgje en Micro Miners

De gratis shooter Dead Trigger krijgt een opvolger op de iPhone en iPad. De tijd tot Dead Trigger 2 kan je overbruggen met Micro Miners.

GU DI Dead Trigger 2 headerDe spetterende gratis shooter Dead Trigger krijgt een opvolger in het tweede kwartaal van 2013. Dead Trigger 2 demonstreert haar gedetailleerde omgevingen en vijand alvast in de twee eerste screenshots, en de tijd tot het schietspel kan je doorbrengen… met games aan de andere kant van het visuele spectrum. Micro Miners is een pixelstijl-spel waarin je Lemmings-achtige mijnwerkers naar beneden loodst. En om nou te zeggen dat Galgje er erg fraai afgewerkt uitziet…

Dead Trigger 2 aangekondigd

GU DI Dead Trigger 2 screenshotDe gratis te downloaden zombieshooter Dead Trigger krijgt een opvolger, en als je de cijfers ziet snap je waarom. Het eerste deel is maar liefst 14 miljoen keer gedownload op de iPhone, iPad en Android bij elkaar. In samenwerking met hardwarefabrikant Nvidia onthulde ontwikkelaar Madfinger dat een tweede deel daarom niet uitblijft. En, zo lezen we in een persbericht, die moet groter, beter en verslavender worden. Het laatste aspect spreekt boekdelen: het origineel werd al vrij snel moeilijk als je er geen in-app geld tegenaan gooide, en we zijn vast niet de enigen die daarom afhaakten. Voor de opvolger heeft Madfinger dus klaarblijkelijk voor ogen spelers niet zo snel af te schrikken nadat ze eerst overdonderd zijn door prachtige beelden vol waterspetters, lichtinvallen en geweldig geanimeerde zombies. Er zijn reeds twee screenshots opgedoken van de opvolger, die tonen dat Dead Trigger gewoon verder gaat waar het gebleven was. Op Android wordt het spel geoptimaliseerd voor de Nvidia Tegra 4-chipset, op de iPhone, iPod touch en iPad zal dat vanzelfsprekend niet het geval zijn. We zijn benieuwd hoe we er af komen, later dit jaar. Ter verfrissing nog even de downloadlink naar het indrukwekkende eerste deel. De beelden zijn afkomstig van deel twee en vergoot ze vooral met een klik. Dead Trigger 2 moet het tweede kwartaal van dit jaar uitkomen.
Downloaden: Dead Trigger (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Galgje: het hangt af van de highscores

GU DI Galgje iPhoneEen tijd geleden verscheen een stevige update voor Galgje! Premium (€2,69), een verzorgde Nederlandse uiting van het bekende hangman op de iPhone en iPad, waarin je online kan spelen tegen iemand anders. Galgje zonder uitroepteken aan het eind is een volledig nieuwe game, waarin je met twee spelers aan de slag kan gaan door de iPhone door te geven. Een online stand is er niet bij. Wel kan je ook in je eentje spelen. Daarbij heb je de keuze uit landen, dieren, beroemdheden, merken en steden die je moet raden. In het veld met letters die veinzen dat ze op een schoolbord geschreven zijn, wordt je elke keer iets verder opgehangen als je een foute letter in tikt. Er is geen animatie, geen poespas, geen wachten bij. Als je een woord goed hebt, ga je naar het volgende en zo zet je een highscore neer die je kan terugzien op de pagina Statistiek. Die is helaas wel erg karig: je ziet het totaalaantal rondes, gewonnen rondes en verloren rondes. Helaas zie je geen highscore van één potje terug, en je kan die al helemaal niet online vergelijken. De vertaling is ook niet zo goed trouwens. Hee, hebben niet voor niets een linkje naar Galgje! Premium hierboven neergezet, lijkt het.
Downloaden: Galgje (gratis, universeel, iOS 4.0+)

Trailer van de Dag: Micro Miners

GU DI Micro Miners iPhoneJaarlijsten zijn leuk. En wat jij hópelijk hebt gehad bij onze lijst van beste iPhone-games van 2012, hadden wij ook bij andere lijsten: zomaar verrast worden door een titel die je in de drukte van andere games even hebt gemist. Micro Miners is zo’n game. Het spelletje is opgetrokken uit grove pixels waarin je nog net kan zien dat je door een diepe grond graaft met een zwik mijnwerkertjes. Die gedragen zich als hersenloze Lemmings en sterven als jij ze niet in goede banen leidt. Gelukkig dan maar dat je ze in Micro Miners perfect kan begeleiden. Dat doe je op de Where’s My Water-manier, door met je vinger een baan door de grond te trekken waar de werkertjes door naar beneden kunnen struinen. Zo waggel je van de ene naar de andere goudhomp en verdeel je jouw manschappen ertussen, om hopelijk een drie sterren-waardering te halen uit elke homp (door er flink in te blijven hakken). Mannetjes foetsie? Zeg maar dat tegen je sterren en je highscore. En reken maar dat het spel wordt uitgebouwd, met nieuwe edelmetalen, nieuwe gronden, nieuwe type mijnwerkers en nieuwe gevaren. Micro Miners is klein, maar fijn. Verslaving ligt op de loer.
Downloaden: Micro Miners (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=yC-JIFtNJJY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen dead trigger, galgje, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.