Picknick met Taart: spelletjesapp bij gelijknamig kinderboek en tv-serie

Picknick met Taart is een app bij de prentenboeken en televisieserie Picknick met Taart van Thé Tjong-Khing. De app bevat drie spelletjes waarbij je de ingrediënten van een taart terug moet krijgen.

picknick met taart ipadNa de tv-serie en prentenboeken van Thé Tjong-Khing is er nu ook een interactieve iPad-app van Picknick met Taart. De 13-delige tv-serie werd eerder uitgezonden bij KRO Kindertijd en is momenteel te zien op Ketnet. Het prentenboek verscheen inmiddels al in 13 landen.

Zijn je kinderen gek van Picknick met Taart, dan is er nu de mogelijkheid om de bijbehorende app te kopen.

Daarin wil Vosje graag een taart bakken, maar alle ingrediënten zijn gestolen. Kinderen moeten Vosje gaan helpen om alle ingrediënten terut te winnen van slechteriken Hagedis en Kikker. Je verzamelt de ingrediënten door drie spelletjes te spelen. Daarna ga je aan het bakken, maar je loopt het risico dat de taart mislukt. Hoe meer spelletjes je speelt, hoe mooier de taart wordt.

In de televisieserie wil Mevrouw Hond de dieren in het dorp verrassen door twee verrukkelijke taarten te bakken. Maar op weg naar de picknick gebeurt er van alles en dreigt het hele feest in het water te vallen. In 13 afleveringen volg je de gebeurtenissen door de ogen van steeds een andere dorpsbewoner. In het iPad-spel is Vosje de hoofdpersoon en ga je drie spelletjes spelen: Slingmatic 2000 (katapult), Achtervolging met vogels (Vosje vliegt door de lucht en jij moet hem sturen) en Waterballonnenmachine (bekogel Hagedis en Kikker met waterballonnen).

taart picknick

Daarnaast is er een interactieve website gemaakt waar kinderen samen met de dieren avonturen beleven rond de verdwenen taarten. Door van personage naar personage te springen wisselen ze van perspectief. Er staan ook kleurplaten, wallpapers en een taartrecept op de website.

Downloaden: Picknick met Taart (€0,89, iPad, iOS 4.3+)

Picknick met taart from Submarine Channel on Vimeo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 17:14
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerp kinderboeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.