iOS game-update: Cut the Rope 2 deze winter, Cat on a Diet en 2K Drive verbetert besturing

2K Drive voor iPhone en iPad heeft een verbeterde besturing, Cut the Rope 2 komt deze winter en ondertussen is Cat on a Diet een leuk alternatief.

ICD 2K Drive iPad iPhoneHet is een goede week voor liefhebbers van sci-fi games. Eerder deze week voelden we Avicii Gravity aan de tand, een hip highscorespel van de beroemde dj. Begin deze middag schreven we ook over het tactische Shadowrun Returns voor de iPad en nu rennen we met robots in T.E.C. 3001. De liefhebber van getimede puzzelspelletjes kan zijn hart ook ophalen met de aankondiging van Cut the Rope 2 én Cat on a Diet. Ten slotte is de racegame 2K Drive voorzien van een gewenste besturingsupdate. Over Pocket Trains schreven we al een apart artikel op iPhoneclub.

2K Drive corrigeert besturing

GU DO 2K Drive update iOSAls er één game dit jaar een valse start heeft gemaakt, dan is het wel 2K Drive. Uitgever 2K kondigde de game aan met veel bombarie, maar ergens in het productieproces moet het fout zijn gegaan. Het spel dat opgezet werd als freemium-game, kreeg opeens een stevig prijskaartje maar had nog steeds de drukke menustructuur van een freemium-game. En dat niet alleen: om ook de absolute beginners tegemoet te komen, werden er meer hulpmiddelen voor de besturing tijdens het racen bedacht dan goed voor je is. Zo maakten ook wij een valse start met 2K Drive: pas later ontdekten we dat 2K Drive misschien wel de beste race-ervaring biedt op iPhone en iPad als je de hulpmiddelen uitschakelt en de kantelbesturing vervangt door de controls met stuur zichtbaar op het scherm. Dan racet 2K Drive opeens geweldig!

Nu heeft 2K Drive een inhaalrace gemaakt. Een nieuwe update corrigeert de besturing op bijna alle punten. Er zijn aanpassingen gemaakt in de gevoeligheid van de besturing, de impact van het kantelen van de iPhone of iPad is verkleind en het stuur op het scherm is groter zodat je beter ziet wat je doet. Er zijn nog meer verbeteringen. Je vindt nu een restart-knop als je een race pauzeert (hoera!), er zijn nieuwe evenementen beschikbaar en Land Rover, Vauxhall en Jaguar tekenen voor vier nieuwe bolides in het spel. Al met al een dijk van een update voor 2K Drive. Nu nog de freemiummenu’s strippen en ontdoen van irritante pop-ups en koop-aankondigen, en we gaan nog van de game houden ook.
Downloaden: 2K Drive (€4,49, universeel, iPhone 4+, iPad 2+, iPod touch 4de generatie+, iOS 5.1+)

Cut the Rope 2 komt in de winter

GU DO Cut the Rope 2 iPhone iPadAls je nog niet genoeg hebt van het olijke groene snoepmonstertje na Cut the Rope, Cut the Rope Experiments en Cut the Rope Time Travel, kan je je hart ophalen. Om Nom komt aan het eind van dit jaar terug op iPhone, iPod touch en iPad in Cut the Rope 2. Dat heeft ontwikkelaar ZeptoLab vandaag aangekondigd. Directeur Misha Lyalin zegt op een missie te zijn: “We onderzoeken de wetenschap achter plezier. Dat betekent dat we ervaringen bouwen die spelers geweldig vinden. Cut the Rope 2 wordt een grote stap voorwaarts voor het spel. Geweldige beelden, gameplay en personages moeten de steunpilaren worden van een nieuwe ervaring waarvan fans zullen houden.” Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek bij de ontwikkelaar die al vooruit blikt op dit najaar. Dat er een vierde deel in de serie komt, is niet z’n verrassing. De Cut the Rope-games zouden volgens de ontwikkelaar meer dan 400 miljoen keer zijn gedownload en bereiken zo’n 60 miljoen spelers per maand. Dat is… best wel wat.

Cat on a Diet: hit in wording?

GU DO Cat on a Diet header iOSWe zeggen het niet vaak meer bij spelletjes die we testen, dat ze hitpotentie hebben. Bij de eerste Where’s My Water deden we het, bij Sprinkle ook. En bij Shark Dash, het leuke haaien-slinger spelletje van Gameloft dat uiteindelijk niet echt doorbrak. Het is dus geen garantie als we zeggen dat Cat on a Diet een succes kan worden, maar het spel heeft ‘het’ wel. Het: het uiterlijk en de spelprincipes die heel veel mensen kunnen aanspreken. De naam, in het kader van Rat on a Skateboard bijvoorbeeld, is ook goed. Een kat op dieet. Ja, dat klinkt leuk. In het spel doe je echter het tegenovergestelde: je zorgt ervoor dat de vadsige Dr. Meow elk level aan zijn gewenste hoeveelheid koekjes komt. Dat doe je door getimed allerlei objecten te verplaatsen, te slingeren, te schuiven en allerlei planken door te hakken met behulp van vlotte vingervegen. Gooi Cut the Rope en Rovio’s Icebreaker bij elkaar en je hebt een goed idee van de gameplay. Als je deze iOS game-update binnenkwam voor de Cut the Rope-update, zetten we je meteen weer aan het werk. Cat on a Diet is een aanrader.
Downloaden: Cat on a Diet (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: T.E.C. 3001

GU DO T.E.C. 3001 iPad iPhoneHet nieuwste model robot heet T.E.C.: Tesla Energy Collector, jeweetzelluf. De naam verraadt al dat je als die robot dus vooral veel energie moet verzamelen en hoe doe je dat anders dan door te sprinten en te springen? T.E.C. is een renspel met 41 verschillende levels die steeds meer bezaaid worden met objecten die je op tijd ontwijkt. Pilaren, balken en gigantische sprongen zijn je grootste uitdagingen terwijl je doorrent in de laserrijke omgevingen onder opzwepende muziek. Nee, het is niet zo techy en origineel als Avicii Gravity, maar er staat een grote troef tegenover als je beschikt over een iPad. Dan beschik je namelijk over de multiplayer modus waarbij twee spelers tegelijk tegen elkaar kunnen rennen op elk de helft van het scherm. Je zit tegenover elkaar terwijl je de tegenspeler te snel af probeert te zijn en dat is een leuke bezigheidstherapie. Op de iPhone wordt het gemis maar matig opgevangen door de speltypes Speed, Drag en Free en Endless. Goed dat de variatie er is, maar alles lijkt wel op elkaar. Al is de laatste natuurlijk de highscore-stand om te zien hoe ver je komt.
Downloaden: T.E.C. 3001 (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 20:50
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, cut the rope, dieet, racegame, zeptolab

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.