Pocket Check-Up: gezondheid peilen met tijdelijk gratis iPhone-app

De iPhone-app Pocket Check-Up laat je snel je gezondheid peilen op de iPhone. De applicatie is tijdelijk gratis verkrijgbaar en is ontwikkeld met hulp van 15 artsen.

Pocket Check-Up 1De iPhone-applicatie Pocket Check-Up is tijdelijk gratis verkrijgbaar in de App Store. Pocket Check-Up biedt negen verschillende tests die je kunt gebruiken om je gezondheid te testen. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld achterkomen of je geheugen, hartslag of gehoor nog goed functioneren. De app test je onder andere ook op kleurenblindheid.

Pocket Check-Up test je hartslag, gehoor, zicht, geheugen, kleurenvisie, intelligtentie, persoonlijkheid en BMI. Je kunt ook testen of je de optische afwijking astigmatisme hebt. De app is ontwikkeld in samenwerking met 15 doktoren.

Pocket Check-Up 2De tests die door Pocket Check-Up worden voorgeschoteld bestaan uit simpele vraagsessies. Bij een test voor kleurenblindheid moet je bijvoorbeeld een cijfer herkennen in een serie bolletjes binnen een cirkel. Bij een geheugentest moet je bepaalde feiten onthouden, waarna je vragen krijgt over het onderwerp.

Hoewel de tests van Pocket Check-Up je over het algemeen een goed idee kunnen geven over je gezondheid, is het nooit verstandig om je gezondheid alleen te peilen met een iPhone-app. De ontwikkelaar zegt dan ook dat de applicatie niet ter vervanging van een ziekenhuis dient, maar vooral handig is als je snel je gezondheid wil peilen. Denk je dat er mogelijk iets met je aan de hand is, dan kun je het beste naar een dokter.

Downloaden: Pocket Check-Up (tijdelijk gratis, normaal €2,39)

Let op: de genoemde aanbieding heeft een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juni 2012, 18:01
Categorie Gezondheid en fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.