iOS game-update: Clash of Clans, Raad de Naam, XCOM en Deus Ex: The Fall

XCOM: Enemy Unknown heeft een prijs voor iPhone en iPad, Deus Ex: The Fall laat zijn gameplay zien en Clash of Clans heeft een update.

GU WO Deus Ex The Fall iPhone headerHet populaire management- en veroveringsspel Clash of Clans heeft een update, en dat is nog het meest voor de hand liggende nieuws in de iOS game-update vandaag. Raad de Naam is een niet al te zalig afgewerkte, maar wel leuke ‘Wie ben ik?’ game voor de iPhone en het diepgaande strategiespel XCOM: Enemy Unknown heeft een releasedatum en een prijs. Het toetje van vandaag? Heerlijke gameplaybeelden van Deus Ex: The Fall. Serieuze consolegaming staat voor de deur voor iOS.

XCOM: Enemy Unknown komt donderdag

GU MA XCOM Enemy Unknown iPad iPhoneHet hoge woord is eruit: de waarschijnlijk grootste en diepste 3D-game op de iPhone en iPad tot nu toe, komt deze donderdag: 20 juni 2013. Ontwikkelaar Firaxis had al aangekondigd dat het strategische spel waarin je buitenaardse wezens schiet met een squad, een echte overzetting wordt van de game op pc en consoles en geen gestripte iOS-versie. En: dat het spel een daarbij horend prijskaartje zal hebben. Dat zijn twee beloftes die nog steeds grotendeels staan. Grotendeels, want met 17,99 euro kost het spel net niet de volle mep in de winkel. En grotendeels, omdat in eerste instantie die online multiplayer ontbreekt. Firaxis heeft echter al toegezegd dat die later zal worden toegevoegd in een gratis update. XCOM: Enemy Known zal speelbaar zijn vanaf iPad 2, iPhone 4S en iPod touch 5th gen.

https://www.youtube.com/watch?v=5hTeC1xBNlg

Raad de Naam: Heads up, yo

GU MA Raad de Naam iPhone screenWat in het Engels kan, kan natuurlijk ook in het Nederlands. Na het recente succesje van Heads Up van de ontwerper van de todo-app Clear, is er ook een Nederlands spel in de App Store uitgekomen waar in je de iPhone voor je voorhoofd houdt en je moet raden welke naam erop staat. Ofwel: je dient te raden welke persoon je bent. Raad de Naam wijst je er haarfijn op dat het spelletje op twee manieren gespeeld kan worden. Je kan anderen zelf vragen stellen over wie er op het scherm staat, en anderen die vragen met ja of nee laten beantwoorden. Dat is speelmanier één. De andere methode is dat anderen je hints geven en jij het zo snel mogelijk raadt. Als je dat keurig binnen een minuut doet, tik je op het scherm en komt de volgende naam in beeld. Hoe meer namen je raadt, hoe meer punten. Na elke ronde zie je hoe je er nu voor staat tegenover de drie andere ingevoerde namen, en zo wordt de score tot het eind bijgehouden. Helaas is de bediening van Raad de Naam raar. Dat de timer onderin beeld, half uit beeld valt, is nog niet zo raar. Maar de vertraging in beeld op het moment dat je tikt voor een nieuwe naam, is wel irritant. Als je denkt dat de app niet reageert, tik je nog een keer en dan kan Raad de Naam zomaar een paar namen én punten ten onrechte goed rekenen en verder gaan. Ondanks dat is Raad de Naam wel leuk. Het spel is gratis te downloaden en je kan met maximaal vier man meteen van start in de rubrieken Bekende Nederlanders, Wereldsterren en Dieren. Voor een in-app aankoop van 89 cent, koop je liefst 900 opgaven extra.
Downloaden: Raad de Naam (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

GU MA Raad de Naam iPhone

Nieuwe vriesspreuk in Clash of Clans

GU DO Clash of Clans iPad iPhoneWeinig updates van games of apps zijn zo uitgebreid geschreven als die van Clash of Clans, maar toch is het de moeite de laatste versie van het immens populaire veroverspel door te nemen. Er zijn weer de nodige inhoudelijke aanpassingen gedaan namelijk, en de vriesspreuk moet daarvan wel het toppunt zijn. Daarmee kan je verdedigende troepen namelijk bevriezen en stilzetten voordat ze kunnen ingrijpen. Grondtroepen én verdedigingswerken hebben last van de spreuk en kunnen je even niks meer doen. De spreuk komt je tegemoet als je de toverkunsten tot level 5 weet te schoppen in de spreukenfabriek, en daarmee krijg je ook toegang tot de bliksemspreuk en genezingsspreuk – beide level 6. Verder kan je ook je P.E.K.K.A, kanon en muren verstevigen, heb je een extra luchtbom en luchtmijnzoeker, een tweede infernotoren, derde X-boog en meer strijdkracht met level 8 legerkampen. Nou, dat valt allemaal wel mee toch? Niks om je weer een maand bezig te houden als je toch al hopeloos verslaafd bent, dat scheelt. (Oh, de tekst laadt sneller en de vloekfilters zijn verbeterd, dat ook.)
Downloaden: Clash of Clans (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Deus Ex: The Fall

Firaxis is niet de enige gamesontwikkelaar die heeft aangekondigd een echte console-ervaring op de iPhone en iPad te willen neerzetten. Eerder deze maand maakten we bekend dat Eidos Montréal ook die ambitie heeft met Deus Ex: The Fall. Het nieuwste deel in de reeks futuristische actiethrillers waarin je zoveel vrijheid hebt, richt zich specifiek op de iPhone en iPad en zal in verschillende hoofdstukken worden aangeboden. TouchArcade speelde het spel op de E3-gamesbeurs in Los Angeles en uploadde haar impressies tijdens het spelen. Kijk vooral die video hieronder, maar we zullen de belangrijke aspecten alvast voor je verklappen: de introductie van het spel is nogal euh… introducerend, je kan lopen met zowel een virtuele stick als tikken op de grond en… het ziet er belachelijk goed uit. Het kan de beurscamera die een ander beeldscherm filmt zijn, maar als we ons niet vergissen, hebben we écht te maken met een console-ervaring op de iPad (en iPhone). Opdat Deus Ex: The Fall niet pas this fall uitkomt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 18:40
Categorie Games
Onderwerpen clash of clans, deus ex, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.