Digg Reader komt 26 juni op iPhone beschikbaar

Digg heeft bekendgemaakt dat ze op 26 juni Digg Reader gaan uitbrengen op iPhone en web. Daarna volgt Android.

digg readerDigg heeft bekendgemaakt dat ze op 26 juni de Digg Reader zullen introduceren in twee varianten: een simpele iPhone-app en een web-interface. Vanaf 26 juni mag iedereen er gebruik van maken. Omdat in korte tijd flinke stappen moesten worden gemaakt, legt Digg in een blogposting uit dat ze zich eerst hebben gericht op de power user. Digg Reader zal geen losse app zijn, maar beschikbaar komen binnen de bestaande Digg-app, zoals we eerder schreven. Digg had eerder al bekendgemaakt dat de iPhone voorrang zou krijgen.


Het doel was om de app snel en simpel te maken, met de mogelijkheid om je Google Reader-nieuwsfeeds te importeren. Digg Reader moet dan ook vooral een vervanger worden voor Google Reader. De timing van 26 juni is natuurlijk niet toevallig: het is maar een paar dagen voordat Google’s RRS-dienst er definitief mee stopt. Het engineeringteam van Digg heeft geprobeerd om de afgelopen 90 dagen zoveel mogelijk functionaliteit op te leveren. Het vijfkoppige team gaat Digg Reader in fases opleveren. Dat betekent: eerst een interface voor iPhone en web, daarna een Android-app, opvoeren van de snelheid en integratie met diensten van derden, zoals Buffer en Evernote. IFTTT-ondersteuning komt er ook. Zoekfuncties en notificaties komen pas in een later stadium.

Digg Reader zal een freemium product zijn, waarbij op termijn ook betaalde functies zullen worden toegevoegd. Alle functies die in de eerste iPhone-versie van 26 juni zitten, zullen echter gratis zijn.

digg reader web

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 19:20
Categorie Nieuws
Onderwerpen google reader, rss
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.