Microsoft OneNote voor iOS kan nieuwe notitieboeken vanuit SkyDrive maken

Microsoft OneNote voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. Je kunt in OneNote voor iPad nu notitieboeken aanmaken vanuit SkyDrive.

Microsoft-OneNote-iPadMicrosoft heeft versie 2.1 uitgebracht voor Microsoft OneNote voor iPhone en iPad. Deze twee los verkrijgbare apps waarschuwen als je de update wilt installeren: je moet eerst alle gegevens synchroniseren als je nog niet de sprong naar OneNote 2.0 had gemaakt. Zo niet, dan loop je kans om data kwijt te raken. De update-omschrijving voor iPhone en iPad is trouwens ook verschillend. Op de iPhone is de app een stuk kleiner van omvang geworden en is automatisch opsporen van lijsten toegevoegd. Op de iPad is die automatische lijstopsporing ook toegevoegd, maar er zitten nog twee vernieuwingen in: secties maken, hernoemen of verwijderen en het maken van nieuwe notitieboeken vanuit SkyDrive. Dat laatste is erg handig. Je hebt geen computer meer nodig om notitieboeken te bewerken en te maken, maar kunt voortaan alles vanaf de iPad doen. Op de iPhone is het nog niet mogelijk.

Microsoft OneNote is een notitiedienst, die enigszins te vergelijken is met Evernote. Je kunt met deze app je notities ordenen en weer snel terugvinden. Gebruik je de app, dan kun je nu bij de notitieboeken op ‘Notitieboek maken’ tappen om te beginnen. Voer een naam in voor je notitieblok en het maken van notities kan beginnen. Binnen een notitieboek kun je je notities ordenen door secties aan te maken. Zoals al aangegeven kun je die secties nu toevoegen, hernoemen en wissen. Met een plusknop kun je nieuwe secties toevoegen, een naam kiezen en klaar. Tap je op een bestaande sectie, dan kun je deze wissen of hernoemen.

Downloaden:

onenote-notebook-maken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 19:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen microsoft, onenote

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.