iOS game-update: Cabals, Extraction: Project Outbreak, Super Wars en koopjes

Elke werkdag kiest iPhoneclub.nl in de iOS game-update de beste en leukste tijdelijke aanbiedingen uit op het gebied van games voor de iPhone en iPod touch. Daarnaast bespreken we nieuwe iOS games.

GU DI Extraction iPhone headerAls het installeren en spelen van nieuwe games op de iPhone of iPod touch je avond bepaalt, kun je aan de hand van de iOS game-update vandaag twee totaal verschillende avonden tegemoet zien. Cabals: The Card Game is een Magic the Gathering-achtig kaartspel en voegt er een spannend veroveringsbordspel aan toe. Elke kaart heeft eigen kwaliteiten en die moet je dus, langzaam en afgewogen, leren kennen. Wie liever heen en weer stuitert op de bank, heeft aan Extraction en Super Wars goede bondgenoten.

Kaartspel Cabals nu wel uit

GU DI Cabals the Card Game iPhone iPod touch iPadVorige week schreven we in de iOS game-update al even over Cabals, een Magic the Gathering-achtig kaartspel dat alweer uit de App Store was verdwenen op het moment dat we het artikel publiceerden. Iets te vroege versie uitgebracht, zo bleek. Foutje, bedankt – om maar eens een oude reclamecampagne (YouTube-video) aan te halen. Het verschil tussen Cabals en Magic the Gathering is dat je een tactisch spelbord hebt in Cabals, waarin je al het territorium moet veroveren ten koste van de tegenstander. Dat doe je middels personenkaarten die je, één per beurt, het veld in kan schuiven bij je toren in de hoek. Daarnaast kan je actiekaarten uitspelen die eenheden sterker maken of bijvoorbeeld de vijand tijdelijk een nadeel op kunnen leggen. Om het spel onder de knie te krijgen, moet je je kaarten een beetje leren kennen en in ieder geval goed lezen. De prachtige tekeningen worden namelijk allemaal begeleid door een of twee regels informatie over die kaart. Als je een paar potjes hebt geoefend tegen de computer, is het tijd om een beginnersdeck uit te kiezen en online te spelen. Gaandeweg vergaar je dan nieuwe kaarten en kan je je kaartenstapel aanpassen. Dat kost tijd. Alles aan Cabals kost tijd. Maar daar krijg je wel een gratis, schitterend getekend en spannend strategisch spelletje voor terug.
Downloaden: Cabals: The Card Game (gratis, universele app)

Super Wars is ietwat chaotisch

GU DI Super Wars iPhone iPod touch iPadHet ene kamp vol tot de tanden toe bewapende soldaten, tanks en ander zwaar geschut tegen het andere even zo explosieve kamp. FIGHT. De getekende ontploffingen, doden op het slagveld en machinegeweergeratel vliegen je om de oren. Spellen als Super Wars vinden, mits ze goed uitgewerkt zijn, meestal wel een doelgroep en Super Wars is goed uitgewerkt. Terwijl je de gigantische chaos op het scherm probeert te overzien, dien je nieuwe troepen in te zetten die de veldslag voor jou gunstig kunnen laten uitkomen. Wie dacht dat oorlog voeren een strategisch spelletje was waarin je de grootste slag al slaat door van te voren een tactiek te bedenken, heeft duidelijk Super Wars nog niet gespeeld. Als verkoopargument biedt het spel ook een managementgedeelte waarin je een basis uitbouwt. Nieuwe gebouwen ontlokken nieuwe en meer mogelijkheden tot het volledig aanpassen van je leger aan toe… en dat leger, die kun je vervolgens online de strijd laten aangaan met dat van andere spelers. Er zijn verder 100 quests om te halen, 10 verschillende soorten basiseenheden, 33 items en 6 landen onder wiens vlag je kan regeren. Vluchten kan niet meer.
Downloaden: Super Wars (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Extraction: Project Outbreak

GU DI Extraction iPhone iPod touchSoms komen goede iPhone-games zodanig op de verkeerde dag uit, dat we ze even opzij zetten om er wat meer tijd voor te nemen en ze later te beschrijven. Dat oordeel velden we een week geleden ook over Extraction: Project Outbreak. Dat is een topdown-schietspel dat op de een of andere manier een beetje doet denken aan Call of Duty Modern Warfare. Zo zijn de ‘intro’s’ in Extraction ook scans van een omgeving gezien in een soort blueprint-nachtkijker en circuleren er hier ook vaker dan je lief is, helikopters boven je hoofd. Een ander punt waarop het populaire schietspel en Project Outbreak vergelijkbaar zijn, is de nagenoeg onafgebroken actie. Extraction gaat maar door en door en door. Je neemt het op tegen horden bewapende tegenstanders die door een virus in zombie-achtigen zijn veranderd. Als je verder komt, schroef je steeds meer eigenschappen van jezelf en je wapens op. Zo is het bijna een beetje een RPG, ware het niet dat de nadruk heel erg ligt op schieten, schieten, schieten en euh… nee, dat was het wel. Eentonig? Ja, maar Extraction brengt het met verve, speelt lekker met twee virtuele sticks en de ontwikkelaar heeft al aangekondigd meer afwisseling aan te brengen in updates.
Downloaden: Extraction: Project Outbreak (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Elke werkdag kiest iPhoneclub.nl in de iOS game-update de beste en leukste tijdelijke aanbiedingen uit op het gebied van games voor de iPhone en iPod touch. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2011, 18:55
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.