‘Microsoft Office voor iPad in 2012 beschikbaar’

Microsoft gaat in 2012 Microsoft Office voor de iPad uitbrengen. Dat zeggen bronnen van The Daily. De bestanden die je op de iPad maakt zouden compatibel zijn met Office-documenten op de desktop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ipadsMicrosoft heeft plannen om in 2012 nog nadrukkelijker op de iPad aanwezig te zijn. Ze gaan Microsoft Office voor iPad uitbrengen, zo zeggen bronnen van The Daily, de dagelijkse iPad-krant van News Corp. Volgens de krant zal de iPad-app voor Office goed samenwerken met de clouddienst Office 365. Office-documenten die je op de iPad maakt zijn compatibel met de desktopversie van Office. De werkwijze is wellicht vergelijkbaar met iWork op de iPad, de kantoorsoftware van Apple zelf. Ook daar kun je documenten onderling synchroniseren, openen en bewerken.

Microsoft is al een tijdlang aanwezig op iOS, met losse applicaties. Veel geld verdienen ze nog niet met gratis tools als OneNote (om notities te maken) en Microsoft Tag (om barcodes te scannen). Wel hebben ze interesse in de iPhone als platform: ze beloofden Hotmail, SkyDrive en Messenger makkelijker toegankelijk te maken op het iOS-platform. Ze willen ook Microsoft Lync, een zakelijke berichtendienst, beschikbaar stellen op de iPhone. En om iPhone-gebruikers kennis te laten maken met Windows Phone hebben ze een HTML5-tool gemaakt waarmee je op de iPhone het mobiele platform van Microsoft kunt ontdekken.

Volgens The Daily moeten we misschien wel tot het eind van 2012 wachten tot de nieuwe versie van Office voor de Mac verschijnt. De iPad-versies zouden al veel eerder moeten verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 november 2011, 14:44
Categorieën Productiviteit, Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.