Laminar: krachtige fotobewerker voor de iPad tijdelijk gratis

De krachtige fotobewerker Laminar voor de iPad is op het moment tijdelijk gratis verkrijgbaar. De app laat je spelen met filters, effecten, lagen en brushes om je foto te bewerken.

LaminarDe iPad-fotobewerker Laminar is tijdelijk gratis in de App Store verkrijgbaar. Laminar biedt een aantal filters, effecten en brushes waarmee je foto’s kunt wijzigen. De app maakt gebruik van lagen, waardoor je bewerkingen kan toepassen zonder eerdere wijzigingen te overschrijven. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om beelden te retoucheren. Laminar ondersteunt RAW-bestanden, waardoor je foto’s van een spiegelreflexcamera op de maximale kwaliteit kunt bewerken.

Je kunt Laminar gebruiken om snel de witbalans, belichting en kleuren van een foto aan te passen. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een sepiafilter over je foto te plakken, maar ook door de precieze balans in een foto te tweaken. De app doet erg denken aan Photoshop Touch, Adobe’s iPad-versie van het populaire bewerkingsprogramma.

Laminar is gemaakt door Pranav Kapoor, de ontwikkelaar die ook verantwoordelijk is voor de geroemde bewerkings-app Iris Photo Suite. Met Laminar probeert Kapoor een app te bieden die makkelijk in gebruik is, maar je tegelijkertijd ook geavanceerde bewerkingen laat doen.

Downloaden: Laminar (tijdelijk gratis, normaal €3,99)

Let op: de genoemde aanbieding heeft een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de app nog steeds gratis wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2012, 17:20
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.