iOS game-update: bordspel Stone Age, updates voor Wild Blood en Dream of Pixels

De gave iPhone-games Wild Blood en Dream of Pixels (Tetris) hebben grote updates gekregen, en Stone Age is niet alleen een bordspel meer.

GU WO Wild Blood iPhoneTwee imposante iOS-games zijn vandaag voorzien van een flinke update: Gameloft’s vechtspel Wild Blood en de ‘omgekeerde Tetris’ Dream of Pixels. Beide pakken ze pijnpuntjes van de originele spellen aan én voegen ze een welkome lading nieuwigheden toe. Maar de grootste vernieuwing vandaag is de oudheid. In het bordspel Stone Age begeleid je oermensen naar het bouwen van een dorp. Het vlotte en tactische spelletje is online en offline te spelen.

Stone Age: sterk bordspel nu op iPhone

GU WO Stone Age dobbelenGet this: Boardgamegeek.com is de IMDb.com van de bordspellen en dus de grootste online gemeenschap onder fanatieke bordspel-verslinders. Stone Age is een bordspel dat op plek 33 in de top 100 van beste bordspellen aller tijden staat en zelfs plek 3 van de gezinsspellenlijst bestijgt. Een iPhone-app van dat spel is dus aardig groot nieuws. Stone Age heb je binnen een tutorial van tien minuten door en is vanaf dan een toegankelijk, maar spannend spel – ongeveer vergelijkbaar met Ticket to Ride dat al eerder een succes werd op de iPhone. In het spel heb je een kudde oermensen die je inzet om een dorp op te bouwen. Om dat succesvol te doen, zet je ze in voor het verzamelen van grondstoffen, kan je ruilen aan de rivier en je dorp uitbouwen voor meer voordelen. Het dorpshoofd dat dat als best doet van de vier deelnemers, heeft gewonnen. Stone Age kan gespeeld worden tegen drie computers, door de iPhone door te geven tegen drie mensen in de buurt en online via spellen waarvan de scores worden bijgehouden. Game Center van Apple verzorgt het online gedeelte en dat betekent dat je rustig je tijd kan nemen om je eigen beurt uit te voeren, net als in bijvoorbeeld Wordfeud. Het is natuurlijk wel leuker als je met zijn drieën actief deelneemt aan een spel – temeer omdat Stone Age dus een lekker vlot spel is. Jammer van de ontbrekende iPhone 5-ondersteuning.
Downloaden: Stone Age (€4,49, iPhone, iOS 5.0+)

GU WO Stone Age iPhone iPod touch

Wild Blood krijgt nieuwe multiplayerstand

GU WO Wild Blood header game-updateHet moest de showcase worden van de Unreal Engine die Gameloft had aangekocht, maar inmiddels maakt de grote gamesuitgever een groot deel van de spellen gewoon weer met de al eerder gebruikte Unity Engine. Is Wild Blood niets meer dan een technisch experiment dan? Nee. Dat bewijst een nieuwe update voor het hak- en vechtspel, waarin je beschikking krijgt over een totaal nieuwe multiplayer stand. In Juggernaut is één speler een stuk sterker en groter dan de rest en moeten de andere spelers hem tot zijn knieën dwingen. Degene die daar het laatst aan bijdraagt, verandert vervolgens zelf in de Juggernaut. En dat wil je, want daar vergaar je punten mee in de spelstand. Tegelijk met de update is er ook een nieuw online speelveld beschikbaar gekomen: Haunted Castle – de naam zegt het al: middelgrote binnenomgevingen, gangen en hier en daar een spooktintje aan een kasteel. Drie wapens maken de update af: The Excalibur Sword, Twin Axe Crystal Blades en The Reckoning Longbow. En dan was er nog iets… oh ja! Gameloft heeft de camera onder handen genomen, geeft een mogelijkheid om zelf de besturing in te stellen én biedt ondersteuning voor de Gameloft Duo Controller. Het is potverdikkie een goede update!
Downloaden: Wild Blood (€5,49, universele app, iOS 4.3+)

Omgekeerd Tetris krijgt flinke update

GU WO Dream of Pixels iPhoneWe zijn ernstig gecharmeerd van Dream of Pixels, de ‘omgekeerde Tetris’ die onlangs is verschenen voor de iPhone en iPad. Het spel gaat gedrapeerd in een heerlijk rustige stijl, is tegelijk opzwepend in zijn gameplay-mechanisme en bevat alle onderdelen van Tetris: de stress als het scherm vol dreigt te lopen met blokken en gaten door elkaar enerzijds, en de opluchting als je de troep wegwerkt anderzijds. De handvol verschillende spelmodi die we nader uitleggen in ons aparte Dream of Pixel-artikel, zijn eveneens een warm bad. Één van die modi heeft nu een grote update gekregen: de puzzelstand. De modus waarin je vormen op het scherm moet ontdoen van de Tetris-blokken die je voorgeschoteld krijgt zodat je uiteindelijk op een leeg veld stuit, heeft veertig nieuwe uitdagingen gekregen. In totaal zijn er nu honderd puzzellevels voorhanden. Daarnaast kan je om hulp vragen in de modus, als je er echt niet uitkomt. Ter voorkoming dat je het volgende blok niet kan zien in de highscore-speltypes omdat je een pushbericht ontvangt, kan je nu ook aanzetten dat het volgende blok ook linksonder in de hoek wordt getoond. En tenslotte is er… een kerstthema. Aaaaw.
Omdat Stone Age geen trailer heeft en we Dream of Pixels een warm hart toedragen, roepen we het puzzelspelletje gewoon uit tot Trailer van de Dag vandaag.
Downloaden: Dream of Pixels (€1,79, universele app, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 18:28
Categorie Games
Onderwerpen bordspel, iculture speelt, pixel, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.