Procreate 1.7: hogere resoluties en nieuwe engine voor penselen

De teken-applicatie Procreate heeft een forse update gekregen, waarin grotere resoluties en een nieuwe renderings-engine worden geïntroduceerd.

ProcreateTeken-app Procreate heeft een update gekregen waardoor je voortaan op een canvas van 4096 bij 4096 pixels kunt tekenen op de iPad derde en vierde generatie. Heb je een iPad 2 of iPad mini, dan heb je een tekenvel van 4096 bij 2616 pixels. Je kunt het canvas schermvullend maken, waardoor je niet wordt afgeleid door knoppen of andere informatie. Procreate heeft voortaan ook een aantal blend-modi en maakt nu gebruik van Silica 2.0, de nieuwste versie van de ontwikkelaar’s renderings-engine voor penselen.

Het aantal lagen dat je bij het tekenen mag gebruiken, is in de update ook aangepast. Op de iPad derde en vierde generatie heb je nu 28 lagen tot je beschikking, een aantal dat bij de iPad 2 en iPad mini op 16 ligt. Hierbij gebruik je dan wel een resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Wil je de nieuwe resoluties gebruiken, dan heb je respectievelijk 10 of 4 lagen.

De update bevat tevens een aantal kleine en technische veranderingen. Ook is de ondersteuning voor de iPad-stylus Pogo Connect toegevoegd, waardoor de palm van je hand voortaan niet wordt gedetecteerd tijdens het tekenen. Een tool genaamd de ‘eyedropper’ laat je een gebruikte kleur makkelijk er opnieuw selecteren.

Downloaden: Procreate (€4,49, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2012, 17:39
Categorie Amusement
Onderwerp procreate

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.